Αναστάτωση στην Κρήτη από τον σεισμό – Έντρομοι έξω από τα σπίτια τους οι κάτοικοι

Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους της Κρήτης και ιδιαίτερα των Χανίων ο μεγάλος σεισμός μεγέθους 6,1 ρίχτερ νότια των Αντικυθήρων που έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τη neakriti.gr οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους καθώς από την ισχυρή σεισμική δόνηση είδαν

τα έπιπλα να κουνιούνται. Σύμφωνα με αναφορές ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και την Παλαιόχωρα και είχε μεγάλη διάρκεια.

Σε ετοιμότητα παραμένει η Πυροσβεστική, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές στις αρχές για ζημιές.

Κλειστά τα σχολεία στον Κίσσαμο, κανονικά τα μαθήματα σε Ηράκλειο και Χανιά

Κλειστά με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου, λόγω του σεισμού που σημειώθηκε νωρίτερα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, «ο δήμαρχος Κισσάμου, Γεώργιος Μυλωνάκης, αποφάσισε την εκκένωση σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου καθώς και των Παιδικών Σταθμών».

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1099/2019 απόφαση του δημάρχου, τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους προς αποφυγή πανικού σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και για περίπτωση επικείμενων μετασεισμών.

Επέστρεψαν και πάλι στις τάξεις τους οι μαθητές των σχολείων του Ηρακλείου και των Χανίων, οι οποίοι μετά την εκδήλωση του σεισμού, δόθηκε οδηγία να παραμείνουν στις αυλές.

Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, σημείωσε ότι μετά από ένα πρώτο έλεγχο των σχολείων από τους διευθυντές, με απόφαση των αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου και Χανίων, τα παιδιά αποφασίστηκε να παραμείνουν στα σχολεία και να ολοκληρώσουν κανονικά το πρόγραμμά τους, καθώς δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές.

Σεισμολόγοι: Πρόκειται για τον κύριο σεισμό

Ο κύριος σεισμός είναι κατά πάσα πιθανότητα ο σεισμός 6,1 ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων που έγινε αισθητός το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων.

Όπως ανέφεραν ο Ευθύμης Λέκκας και ο Άκης Τσελέντης πρόκειται για έναν σεισμό ενδιάμεσου βάθους που δεν δίνει πλούσια μετασεισμική ακολουθία και συνήθως είναι ένας. Όπως ανέφεραν οι καθηγητές ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με τον φονικό σεισμό στην Αλβανία, ούτε με την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στα Βαλκάνια.

Φωτογραφίες: zarpanews.gr

Πηγή: Αναστάτωση στην Κρήτη από τον σεισμό – Έντρομοι έξω από τα σπίτια τους οι κάτοικοι - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα