«Αντιμέτωπο με τον εφιάλτη της φτώχειας ένα στα τέσσερα ελληνόπουλα», τονίζει η UNICEF

Το 25,5% των παιδιών στην Ελλάδα ζουν σε σχετική εισοδηματική φτώχειαΈνα στα οκτώ παιδιά αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια.

Οι πλούσιες χώρες αντιμετωπίζουν προκλήσεις στο να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες δεσμεύσεις για τα παιδιά, αναφέρει νέα έκθεση UNICEF.

Τονίζει ότι ένα στα πέντε παιδιά στις χώρες υψηλού εισοδήματος ζει σε σχετική εισοδηματική φτώχεια και κατά μέσο όρο

1 στα 8 παιδιά αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια.

«Η έκθεση αυτή είναι μια αφύπνιση απέναντι στο γεγονός πως ακόμα και στις χώρες υψηλού εισοδήματος η πρόοδος δεν ωφελεί όλα τα παιδιά», δήλωσε η Sarah Cook, Διευθύντρια του Ερευνητικού Κέντρου της UNICEF.

«Τα υψηλότερα εισοδήματα δεν οδηγούν αυτομάτως σε βελτίωση των αποτελεσμάτων για όλα τα παιδιά και μπορεί πράγματι να συνοδεύονται από εμβάθυνση των ανισοτήτων. Οι κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες πρέπει να αναλάβουν δράση για να διασφαλίσουν ότι τα κενά θα μειωθούν και θα σημειωθεί πρόοδος για την επίτευξη των ΣΒΑ για τα παιδιά», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Η οργάνωση ζητεί να μπει τέλος στη φτώχεια και στην πείνα των παιδιών, να μεριμνήσουν οι κυβερνήσεις για την εξασφάλιση μίας υγιεινής ζωής, να εξασφαλιστεί στα παιδιά μία ποιοτική εκπαίδευση και να εξασφαλιστεί η ισότητα των φύλων.

Ελλάδα

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 31η θέση από τις 41 χώρες της Ε.Ε./ΟΟΣΑ στον Πίνακα Κατάταξης στον τομέα παιδικής φτώχειας.

Στους στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που αφορούν τα παιδιά, η Ελλάδα αποδίδει καλύτερα στους τομείς «Προώθηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και ισχυρών θεσμών και χειρότερα στο στόχο για Μείωση των ανισοτήτων».

Η UNICEF τονίζει επίσης ότι στην Ελλάδα το 25,5% των παιδιών ζουν σε σχετική εισοδηματική φτώχεια και το 39% σε πολυδιάστατη φτώχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα