Απαλλαγή Λιακουνάκου και άλλων 16 για τις προμήθειες στα εξοπλιστικά πρότεινε το Εφετείο

Απαλλακτική πρόταση για τους 17 κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, στην υπόθεση της προμήθειας του συστήματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» στον Στρατό Ξηράς, υπέβαλε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η συγκεκριμένη δικογραφία για τα εξοπλιστικά.

Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε στο δικαστήριο την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, κρίνοντας ότι από τα στοιχεία της υπόθεσης δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου,

και ότι δεν προέκυψε δόλος των προσώπων που ενεπλάκησαν στη σύμβαση για την επίδικη αγορά.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και οι 16 συγκατηγορούμενοί του αφορούν τη σύμβαση για την προμήθεια του συστήματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» στον Στρατό Ξηράς. Η προμήθεια του συστήματος έγινε από την εταιρεία SONAK του Θ. Λιακουνάκου και είχε δοθεί προκαταβολή 40 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για 11 συστήματα ακρόασης με την επωνυμία ESTIA και 18 παρεμβολείς με την επωνυμία ERIS.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο Θ. Λιακουνάκος μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, ενώ για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία παραπέμφθηκαν δύο πρώην γγ Εξοπλισμών.

Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια σε απιστία είναι ο πρώην αναπληρωτής γγ Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, αλλά και τότε στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στα στοιχεία της δικογραφίας αναφέρεται ότι στην εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, και ότι το σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα