Απάντηση ΥΠΕΞ στον Ερντογάν: Οξύμωρο να δίνει μαθήματα νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στις εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα, λίγο πριν αναχωρήσει από την Τουρκία για τη Διάσκεψη του Βερολίνου με θέμα τη Λιβύη.

«Για την Ελλάδα, σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την

ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή. 

Όσο για τα περί ορθού βηματισμού, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας» αναφέρει σκωπτικά η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι ο τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της Ελλάδας για την επίσκεψη του λίβυου στρατάρχη, Χαφτάρ στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει φρικάρει με τις κινήσεις της Τουρκίας. Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι».

Πρόσθεσε επίσης ότι «Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γι’ αυτό και επικοινώνησε με τη Γερμανία. Η Ελλάδα εκνευρίστηκε με τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη και τήρησε ρεβανσιστική στάση. Γι’ αυτό και κάλεσε τον Χαφτάρ».

Πηγή: Απάντηση ΥΠΕΞ στον Ερντογάν: Οξύμωρο να δίνει μαθήματα νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα