Απελάθηκε ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο – Θερμή υποδοχή στην Αδριανούπολη (εικόνα)

Τον 38χρονο παρέδωσαν στα σύνορα στις Καστανιές του Έβρου έλληνες αστυνομικοίΤον περίμεναν δήμαρχος, τοπικές αρχές και η οικογένεια τουΗ απόφαση του δικαστηρίου όριζε την απέλασή του και την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 1.500 ευρώΟι διαδικασίες απέλασης επισπεύθηκαν για την περίπτωση του Μουσά Αλερίκ

Απελάθηκε το Σάββατο και επιστρέφει στην Αδριανούπολη ο 38χρονος Τούρκος Μουσά Αλερίκ, ο οποίος συνελήφθη

το απόγευμα της Τετάρτης όταν πέρασε παράνομα τα σύνορα του Έβρου και εισήλθε στην ελληνική επικράτεια.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας παρέδωσαν τον 38χρονο στο Τελωνείο των Καστανεών σε τούρκους συναδέρφούς τους που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά και αυτοί αφού τον παρέλαβαν, τον οδήγησαν στο τουρκικό Τελωνείο. Τον συνόδευε και πήγε μαζί του στην Αδριανούπολη και ο δικηγόρος του κ. Καπετανίδης.

Τον περίμεναν δήμαρχος, τοπικές αρχές και η οικογένειά του

Όπως μετέδωσε το evros-news.gr, στην τουρκική πλευρά περίμενε τον 38χρονο Αλερίκ αρκετός κόσμος, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αδριανούπολης, τους αντιδημάρχους, άλλους τοπικούς επισήμους και παράγοντες και φυσικά τα μέλη της οικογένειας του. Πρώτος ο γιος του, ο οποίος είχε δηλώσει στα τουρκικά ΜΜΕ ότι συνελήφθη ο πατέρας του ως αντίποινα των Ελλήνων για τους δυο στρατιωτικούς, έτρεξε να τον αγκαλιάσει.

Ο τούρκος δημοτικός υπάλληλος δεν έκρυβε την ανακούφισή του για τη λήξη αυτής της περιπέτειας και για το γεγονός ότι κράτησε τελικά μόνο τέσσερις ημέρες. Την ίδια στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δυο έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, εξακολουθούν να παραμένουν κρατούμενοι επί 66 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης και ουδείς γνωρίζει πότε θα απελευθερωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου όριζε την απέλαση του 38χρονου Τούρκου και την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 1.500 ευρώ. Όλες τις διαδικασίες ανέλαβε το τουρκικό προξενείο και το Σάββατο εφαρμόστηκε η απόφαση της απέλασης.

Η διαδικασία της απέλασης διαρκεί συνήθως γύρω στις 7-8 ημέρες, αλλά στην περίπτωση του Τούρκου, οι διαδικασίες επισπεύθηκαν.

Τι είχε υποστήριξε ο συλληφθείς κατά την απολογία του

Ο Τούρκος είχε υποστήριξε πως βρισκόταν στην περιοχή εκτελώντας εργασίες στο τελωνείο Καστανιών, που είχαν ανατεθεί από τον δήμο Ανδριανούπολης. Άλλωστε το μηχάνημα ανήκει στον συγκεκριμένο δήμο και ο δήμαρχος της τουρκικής πόλης επιβεβαίωσε πως ο 37χρονος είναι υπάλληλος.

Ο χειριστής ισχυρίστηκε ότι βγαίνοντας από το σημείο των έργων στον δρόμο του τελωνείου, αντί να κατευθυνθεί στην τουρκική πλευρά, έστριψε αντίθετα προς το ελληνικό φυλάκιο. Αντιλήφτηκε ότι πηγαίνει σε λανθασμένη κατεύθυνση όταν είδε τις ειδοποιήσεις των ελλήνων στρατιωτικών τους οποίους είπε πως… χαιρέτισε, καθώς δεν κατάλαβε αν πρόκειται για Τούρκους ή για Έλληνες.

Πηγές: Etik Haber, Evros News

Keywords
Τυχαία Θέματα