«Αποδέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού για Σολδάνο η Ουνιόν» – Αυτή είναι η συμφωνία, σύμφωνα με τους Αργεντίνους

«Χωρίς άλλες επιλογές, η Ουνιόν αφήνει τον Φράνκο Σολδάνο να φύγει». Αυτός είναι ο τίτλος της τοπικής εφημερίδας του Σάντα Φε, «El Litoral», για το σίριαλ της μεταγραφής του 24χρονου επιθετικού στον Ολυμπιακό.

Όπως τονίζεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα το απόγευμα της Παρασκευής (28/12), η Ουνιόν ήταν τελικά αυτή που υπέκυψε στην πίεση των «ερυθρόλευκων», αφού σε διαφορετική περίπτωση ο παίκτης

θα έμενε στο ράφι μέχρι να αποκτήσει το δικαίωμα να υπογράψει σε λίγες μέρες σε ομάδα της αρεσκείας του χωρίς η ομάδα του να βάλει στα ταμεία της ούτε σεντ. Έτσι, αποδέχθηκε την αρχική πρόταση του Ολυμπιακού, αφού όπως αποδείχθηκε δεν υπήρξαν άλλες προτάσεις ευρωπαϊκών συλλόγων, παρά μόνο η διάθεση του προέδρου της Ουνιόν να αποκομίσει κάτι παραπάνω, ήτοι 300.000 ευρώ. Κάτι που την Πέμπτη έδειχνε να… χαλάει την αρχική συμφωνία.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της «Litoral», «η Ουνιόν θα πάρει στο χέρι 1.000.000 ευρώ για το 75% των δικαιωμάτων του Σολδάνο, ενώ διατηρεί για το μέλλον ποσοστό μεταπώλησης σε άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο της τάξης του 20%, αλλά και έξτρα μπόνους για συμμετοχές του παίκτη στο Champions League. Αυτή ήταν η μία επιλογή για την Ουνιόν, ενώ η άλλη ήταν να χάσει τον παίκτη ως ελεύθερο τον Ιούνιο. Κοινώς, ένα αδιέξοδο. Έτσι, με τον παίκτη ήδη κουρασμένο από την υπόθεση και αποφασισμένο να υπογράψει στον Ολυμπιακό, ο Λουίς Σπαν (σ.σ. πρόεδρος της Ουνιόν) αποδέχθηκε την μοναδική πρόταση που είχε στο τραπέζι, από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό».

Συνεχίζοντας στο ρεπορτάζ της, η «Litoral» αποκαλύπτει και ατάκες παράγοντα της Ουνιόν ο οποίος μίλησε για την υπόθεση της μεταγραφής του Σολδάνο: «Κοιτάξτε, η υπόθεση ήταν ξεκάθαρη. Ήταν ή αυτό, ή τίποτα σε έξι μήνες. Ο παίκτης ήθελε να φύγει και αυτά τα πράγματα στον κόσμο του ποδοσφαίρου είναι γνωστά. Ούτως ή άλλως, ο παίκτης είχε ήδη πει 100 φορές ότι δεν θέλει να παίξει στο Μεξικό αλλά στην Ευρώπη. Αν δεν έφευγε τώρα για την Ελλάδα, θα τον χάναμε απλά σε έξι μήνες».

Καταλήγοντας, το θέμα των Αργεντινών για τον Σολδάνο ήδη κάνει τις πρώτες αναφορές σε ονόματα για τους πιθανούς αντικαταστάτες του παίκτη στην επίθεση της Ουνιόν, ενώ γίνεται λόγος και για ταξίδι του παίκτη στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες ώρες, ώστε να κλείσει οριστικά το deal.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα