«Ασθενής» η μνήμη του Φορτσάκη: Ο Μητσοτάκης δεν απέλυσε ούτε μισό δημόσιο υπάλληλο (video)

Μια φιλότιμη προσπάθεια να σκίσει τις «μελανές σελίδες» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τις απολύσεις έκανε ο Θεόδωρος Φορτσάκης στη μεταμεσονύκτια εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά».

Αναλυτικότερα, προσπαθώντας ίσως να ενισχύσει τη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ ότι δεν θα κάνει απολύσεις αν γίνει πρωθυπουργός, ο κ. Φορτσάκης έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε απολύσεις την εποχή που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

δεν απέλυσε κανέναν. Δεν απέλυσε ούτε μισό δημόσιο υπάλληλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φορτσάκης.

Φαίνεται, λοιπόν, πως την εποχή που ο κ. Φορτσάκης εργαζόταν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, «διέφυγαν» της προσοχής του οι απολύσεις 2.500 εκπαιδευτικών.

Και φυσικά δεν ήταν οι μόνες. Σύμφωνα με απολογισμό σε άρθρο της «Καθημερινής», το 2013 έγιναν 3.600 απολύσεις ενώ άλλες 5.000 έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2014 και προήλθαν από επιόρκους (500), σχολικούς φύλακες (1.400), εργαζομένους στον ΕΟΠΥΥ (2.500), δημοτικούς αστυνομικούς (200), εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ (100), καταργήσεις 21 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (100) καθώς και από καταργήσεις θέσεων σε διάφορα υπουργεία (100).

Keywords
Τυχαία Θέματα