Μπάσκετ – FIBA: Νέος πρόεδρος ο Χαμάνε Νιάνγκ

Νέο πρόεδρο εξέλεξε η FIBA στο Πεκίνο και αυτός είναι ο Χαμάνε Νιάνγκ. Το συνέδριο της διεθνούς ομοσπονδίας αποφάσισε πως ο αφρικανός παράγοντας είναι ο καταλληλότερος να διαδεχθεί τον Οράσιο Μουρατόρε και θα αναλάβει τα ηνία μέχρι το 2023.

Εκπρόσωποι από 156 ομοσπονδίες εξέλεξαν ομόφωνα τον παράγοντα από το Μάλι, που ήταν αντιπρόεδρος της FIBA, πρόεδρος της FIBA

Αφρικής από το 2014 μέχρι το 2019 καθώς και πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ όπως και υπουργός Αθλητισμού στην πατρίδα του.

Όσον αφορά στα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής της FIBA, εκλέχθηκαν συνολικά 13 άτομα και μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένας Έλληνας, ο Αστέριος Ζώης. Υπενθυμίζεται φυσικά ότι ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι και αυτός Έλληνας, ο Ανδρέας Ζαγκλής. Η πρώτη Γενική Συνέλευση της νέας Επιτροπής θα λάβει χώρα στις 14 Σεπτεμβρίου στο Πεκίνο, μία ημέρα δηλαδή πριν από την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

«Ευχαριστώ ειλικρινά όλες τις ομοσπονδίες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σήμερα σε μένα. Με ταπεινοφροσύνη δέχομαι αυτή την ευθύνη που μου έδωσαν. Υπόσχομαι να αφιερώσω τον εαυτό μου πλήρως στη FIBA κατά τη διάρκεια της θητείας μου και να εξυπηρετήσω τα συμφέροντα του αγαπημένου μας σπορ σε όλες τις γωνιές του κόσμου», τόνισε ο νέος πρόεδρος της FIBA στην ομιλία του.

Standing ovation pour Horacio MURATORE qui a présidé la @FIBA depuis 2014 et qui cède sa place à Hamane NIANG pic.twitter.com/RlCM5RMU2w

— Jean-Pierre SIUTAT (@jpsiutat) August 29, 2019


«Είμαστε το όργανο διοίκησης του μπάσκετ και πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλήματος. Μαζί, μπορούμε να γίνουμε η πιο δημοφιλής αθλητική κοινότητα στον κόσμο», συμπλήρωσε ο Νιάνγκ, ο οποίος είναι παράλληλα πρόεδρος της FIBA Africa για την εξαετία 2014-2019, ενώ έχει υπάρξει στο παρελθόν Πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Μάλι και Υπουργός Αθλητισμού της αφρικανικής χώρας.

Congratulations to former Mali sports minister and new @FIBA President Hamane Niang elected at FIBA World Congress in Beijing. pic.twitter.com/Qfz9vHpR7L

— Umberto Righetti (@FutureSport) August 29, 2019

Aujourd’hui, en Chine, Monsieur Hamane Niang, a été élu, président de FIBA Monde (Fédération Internationale de Basket Mondiale).
C est le Mali qui gagne.
Avp/Bina Sogoba pic.twitter.com/XP4jzBmzZU

— Bina Sogoba (@sogoba_bina) August 29, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα