Μπασκέτα αποκολλήθηκε και σκότωσε 19χρονο στη Χίο – Ελεύθερος αφέθηκε ο δήμαρχος (video)

Η μπασκέτα αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε τον 19χρονοΕλεύθερος αφέθηκε ο δήμαρχος Χίου, ο οποίος είχε προσαχθείΔιατάχθηκε ΕΔΕ

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Χίου, από τον τραγικό θάνατο 19χρονου, σε αθλητικό χώρο, στη Δασκαλόπετρα.

Ο 19χρονος βρισκόταν εκεί με φίλους του και έπαιζαν μπάσκετ, όταν η μπασκέτα αποκολλήθηκε και τον καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ελεύθερος ο δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, που είχε συλληφθεί

Ελεύθερος αφέθηκε, πριν από λίγο, ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου,

η οποία διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης καθώς και πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες του χθεσινοβραδινού δυστυχήματος με θύμα τον 19χρονο.

Ο δήμαρχος είχε προσαχθεί στην εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Όμως, κρίθηκε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ’ επέκταση ο Δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα.

Ο κ. Βουρνούς είχε παρουσιαστεί τα ξημερώματα -μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος- αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γεγονότος.

Σημειώνεται, ότι η μπασκέτα είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια και ήταν -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας- στερεωμένη στο έδαφος με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Keywords
Τυχαία Θέματα