«Χαλάει» και πάλι ο καιρός – Που και πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται σήμερα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλάζι και δυνατούς ανέμους. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν σήμερα, Τετάρτη τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, που «χτυπήθηκαν» και χθες από την κακοκαιρία καθώς επίσης τη δυτική Πελοπόννησο και την Μακεδονία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στις συγκεκριμένες περιοχές προβλέπεται εξασθένηση από τα βορειοδυτικά μετά το μεσημέρι.

Αύριο, Πέμπτη

η κακοκαιρία αναμένεται να επεκταθεί:

-Κατά διαστήματα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

-Από τις απογευματινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά στην Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ στις Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Στο «στόχαστρο» της κακοκαιρίας η Δυτική Ελλάδα

Από αργά το βράδυ της Τρίτης, η Δυτική Ελλάδα πλήττεται από ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες. Είναι ενδεικτικό ότι ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo στα Αρφαρά Μεσσηνίας μέσα σε διάστημα τριών μόνο ωρών, σήμερα το πρωί (06:50 – 09:50), κατέγραψε 104 χιλιοστά βροχής, ενώ στη Ζάκυνθο 95 χιλιοστά.

Παράλληλα, το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», έως τις 10:00 είχε καταγράψει 3.500 κεραυνούς εντός της ελληνικής επικράτειας.

Σε ισχύ Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) 19/11/2019https://t.co/wfMwQ32otU
Τα ποσά υετού ανά 6ωρο εως και το μεσημέρι της Παρασκευής . Δείτε αναλυτικά ποιές περιοχές θα επηρεαστούν. pic.twitter.com/not37GFkn7

— EMY (@EMY_HNMS) November 19, 2019

Πηγή: «Χαλάει» και πάλι ο καιρός – Που και πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα