Χιμένεθ: Θα σηκώσουμε το Κύπελλο, εάν είμαστε 100% αυτοί που πρέπει

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρουσιάστηκε σίγουρος πως εάν η ΑΕΚ εμφανιστεί 100% συγκεντρωμένη στον τελικό του Κυπέλλου το Σάββατο (11/5, 20:30) στο ΟΑΚΑ θα καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο. Ο ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στις δύο προηγούμενες εμπειρίες του σε τελικό Κυπέλλου αναφέρθηκε και διαχώρισε… έντεχνα τους τελικούς του 2017 και του 2018, όπου σε αμφότερους έφυγε από το γήπεδο ηττημένος από τον «Δικέφαλο του Βορρά». Είπε πως θεωρεί ότι μόνο στον δεύτερο η ομάδα

του πήρε αυτό που άξιζε…

Ο Αντρέ Σιμόες τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό το Κύπελλο για την ΑΕΚ, ενώ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ευχήθηκε καλή επιτυχία στους ποδοσφαιριστές της Ένωσης του ΠΑΟΚ, ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο τελικός μπορεί να γίνει με μόλις… 1040 «καλεσμένους», αλλά στο ΟΑΚΑ θα βρεθούν 3000 αστυνομικοί.

«Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε τον πρώτο, δεν αξίζαμε να κερδίσουμε τον δεύτερο. Κάθε ματς και κάθε σεζόν είναι διαφορετική ιστορία. Πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια και μετά το ποδόσφαιρο θα επιλέξει ποιο είναι το καλύτερο αποτέλεσμα. Επικεντρώνομαι στους δικούς μου ποδοσφαιριστές. Δεν θα ήθελα ούτε με ενδιαφέρει να αναλύσω τον αντίπαλο. Είναι μια καλή ομάδα που έχει κερδίσει το πρωτάθλημα και έφτασε στον τελικό», είπε ο Μανόλο Χιμένεθ και τόνισε τον σημαντικό ρόλο της ψυχολογίας:

«Ένα ματς δεν εξαρτάται μόνο από τη δουλειά που θα κάνεις στην τακτική. Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο. Τι θέλουμε και τι μπορούμε να πετύχουμε. Αυτή η ομάδα κάθε μέρα προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό της και για μένα δεν υπάρχει σημαντικότερη λέξη από την προσπάθεια. Δεν χάνει ποτέ αυτός που προσπαθεί».

Ο Αντρέ Σιμόες στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή του Μανόλο Χιμένεθ. «Το κύπελλο ήταν ένας στόχος από τη στιγμή που επέστρεψε ο Μανόλο, αλλά και που τον είχαμε σε κάθε ξεκίνημα σεζόν. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Εμείς οι παίκτες κάποιες φορές μπορεί να μην είμαστε καλά. Προσωπικά, όμως, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα μου. Γι΄αυτό το λόγο θα δώσω και τη ζωή μου για αυτόν αύριο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τους ισχυρισμούς περί «κλοπής» του περσινού πρωταθλήματος, είπε: «Οι απόψεις αυτές είναι για όσους δεν ξέρουν. Δεν το έχουμε συζητήσει καθόλου. Έχουμε αυτοπεποίθηση και ξέρουμε πού βρισκόμαστε. Κάθε παιχνίδι είναι μια καινούρια ευκαιρία και ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα».

Τέλος, για τις άδειες κερκίδες ο πορτογάλος άσος εξέφρασε την άποψη: «Είναι κρίμα που θα παίξουμε χωρίς κόσμο. Αλλά υπάρχει και ευθύνη του κόσμου που έχουμε δει ότι δημιουργεί θέματα».

Υπό το βλέμμα του Μελισσανίδη η προπόνηση της ΑΕΚ

Παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη διεξήχθη η τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ πριν από τον μεγάλο τελικό για το Κύπελλο, καθώς ο ισχυρός άντρας της Ένωσης βρίσκεται ήδη στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στα Σπάτα. Με στόχο να εμψυχώσει τους παίκτες.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για… 1040 «καλεσμένους»

Προκαλεί εντύπωση πως 3000 αστυνομικοί θα κληθούν να περιφρουρήσουν στον τελικό του Κυπέλλου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το μέτρα ασφαλείας θα είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια, αφού έχει αποφασιστεί να βρίσκονται εκεί ο παραπάνω αριθμός αστυνομικών για να περιφρουρήσουν συνολικά 1040 «καλεσμένους». Αξίζει να σημειωθεί πως θα έρθουν και διμοιρίες από την επαρχία προκειμένου να βοηθήσουν το έργο των δυνάμεων του Λεκανοπεδίου.

Το μήνυμα του Π.Σ.Α.Π. για τον τελικό κυπέλλου

Με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει του τελικού κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εύχεται καλή επιτυχία στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ενόψει του αυριανού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ολοι στον Π.Σ.Α.Π. ευελπιστούμε πως η αναμέτρηση θα αποτελέσει μία «Γιορτή του Ποδοσφαίρου», όπως άλλωστε συνηθίζεται να λέγεται, αλλά δυστυχώς δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός πως διεξάγεται σε συνθήκες που δεν επιβεβαιώνουν, ούτε στο ελάχιστο, τον παραπάνω χαρακτηρισμό.

Ωστόσο είμαστε πεπεισμένοι πως με πρωταγωνιστές τους συναδέλφους μας που θα σταθούν, είμαστε βέβαιοι για αυτό, στο ύψος των περιστάσεων, σύντομα η εικόνα του άδειου ΟΑΚΑ θα είναι μία ανάμνηση από το μακρινό παρελθόν».

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα