Δεκάδες νεκροί από τις αμείωτες ταραχές στη Βενεζουέλα – Οι αρχές έχουν κάνει εκατοντάδες συλλήψεις

Διαστάσεις εμφύλιας σύγκρουσης έχουν λάβει οι ταραχές που έχουν ξεσπάσει ήδη από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στη Βενεζουέλα. Η σύρραξη έχει ενταθεί από το βράδυ της Τετάρτης, 23 Ιανουαρίου, όταν ο αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε τον πρόεδρο του κοινοβουλίου ως τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας, χαρακτηρίζοντας παράνομη την κυβέρνηση του προέδρου Νικολά Μαδούρο.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Κοινωνικών Συγκρούσεων της Βενεζουέλας (OVCS), οι διαδηλώσεις έχουν αποτέλεσμα 26 άνθρωποι να χάσουν τη

ζωή τους.

«26 άνθρωποι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας»«, ενώ πρόσθεσε πως επτά από τα θύματα σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα Καράκας.

OVCS registró 26 asesinatos durante las protestas https://t.co/G78EDXLVSX pic.twitter.com/9o4Xfw8xVy

— El Nacional (@ElNacionalWeb) 24 Ιανουαρίου 2019

Να σημειωθεί ωστόσο πως το Παρατηρητήριο Κοινωνικών Συγκρούσεων της Βενεζουέλας είναι μια ΜΚΟ προσκείμενη στην αντιπολίτευση στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε όλη την χώρα, με οχήματα και κτίρια να τυλίγονται στις φλόγες, ανέφερε η εφημερίδα El Nacional. Επικαλούμενη την ΜΚΟ Foro Penal, η εφημερίδα τόνισε ότι μόνο την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, περίπου 175 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Τα περισσότερα θύματα ήταν άνδρες ηλικιών μεταξύ 19 και 47 ετών, με την OVCS να αναφέρει ότι ένας 18χρονος έφηβος σκοτώθηκε από πυρά στο Καράκας.

Στις προηγούμενες, πολύμηνες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης εναντίον του προέδρου Μαδούρο, το 2017, συνολικά είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 125 άνθρωποι.

Σημειώνεται επίσης πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, με δήλωση του Υπουργού Άμυνας, έχουν ταχθεί υπέρ του Νικολά Μαδούρο.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα