«Δεν υπάρχει συμφωνία για την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας», σημείωσε ο Τραμπ

Οι ΗΠΑ δεν έχουν συμφωνήσει με την Τουρκία για άρση των κυρώσεων σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, όπως επανέλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν είχαμε κάποια συμφωνία με την Τουρκία», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Αισθάνομαι πολύ διαφορετικά για την Τουρκία σήμερα απ΄ό,τι αισθανόμουν πριν από δύο ημέρες. Έχω ένα πολύ καλό feeling (αίσθημα) προς την Τουρκία – δύο ημέρες πριν, δεν το είχα», συμπλήρωσε.

«Ο

Πομπέο αναχωρεί για τη Σαουδική Αραβία»

Στη συνέχεια, ο Τραμπ δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, αναχωρεί εντός της ώρας για τη Σαουδική Αραβία, εν μέσω έρευνας για την εξαφάνιση του σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πως ο πιο υψηλόβαθμος διπλωμάτης του μπορεί να ταξιδέψει και σε άλλες χώρες αν χρειαστεί. Είχε αναγγείλει νωρίτερα το ταξίδι του Πομπέο στο Twitter και είπε πως μίλησε με τον βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας για τον Κασόγκι.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ο Μάικ Πομπέο θα μεταβεί σήμερα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

«Ο πρόεδρος έχει καλέσει να διεξαχθεί μια ταχεία και ανοικτή έρευνα για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου της Washington Post, Τζαμάλ Κασόγκι», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Χέδερ Νάουερτ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP)

Keywords
Τυχαία Θέματα