Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τα πέντε κρίσιμα λεπτά που κρύβουν το κίνητρο

Σημειώσεις, αποτυπώματα και DNA στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣΟι δράστες ήθελαν να φανεί σαν ληστείαΚερδίζει έδαφος το σενάριο των προσωπικών διαφορώνΟι ιδιόχειρες σημειώσεις του θύματος «δείχνουν» τους δράστεςΤο τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δραστών της δολοφονίας του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές οι οποίες εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να εντοπίσουν τους αυτουργούς του εγκλήματος.

Δείτε επίσης: Αναπαράσταση της εν

ψυχρώ εκτέλεσης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (video)

Δείτε επίσης: Εκτέλεσαν στο γραφείο του στα Εξάρχεια τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Δείτε επίσης: Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από την εκτέλεση Ζαφειρόπουλου

Τα πέντε λεπτά που οι δράστες της δολοφονίας έμειναν μόνοι με το θύμα, στο διάστημα της μισής ώρας περίπου που βρίσκονταν στο γραφείο του, είναι ο κρίσιμος χρόνος που κρύβει το κίνητρο του εγκλήματος, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο συνεργάτης του θύματος, ο οποίος ήταν στο δικηγορικό γραφείο την ώρα του εγκλήματος.

Ο ασκούμενος δικηγόρος αφού περιέγραψε καρέ – καρέ στους αστυνομικούς την είσοδο των δύο δολοφόνων στο γραφείο και τη συζήτηση μεταξύ του θύματος και των δραστών, ακολούθως αναφέρθηκε στις σκηνές που ακολούθησαν μετά το πυροβολισμό και το θανάσιμο τραυματισμό του γνωστού ποινικολόγου.

Ήθελαν να φανεί σαν ληστεία

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία η ενέργεια των δραστών να πάρουν χρήματα από το συνεργάτη είχε ως στόχο να εκτιμήσουν οι διωκτικές αρχές ότι πρόκειται για ληστεία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη νεκροτομή ο θάνατος του ποινικολόγου προκλήθηκε από ένα τυφλό τραύμα από πυροβολισμό στο στο θώρακα με όπλο μικρού διαμετρήματος.

Δείτε επίσης: Η περιγραφή των δολοφόνων του Ζαφειρόπουλου σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ

Δείτε επίσης: Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ενός λεπτού σιγή από την Ολομέλεια του ΣτΕ

Το γεγονός ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά και δεν είχαν φροντίσει, σύμφωνα με τις περιγραφές του ασκούμενου δικηγόρου, να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, προβληματίζει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας.

Οι ιδιόχειρες σημειώσεις του Ζαφειρόπουλου

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους εκτελεστές του το θύμα, θεωρώντας επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια ότι συνομιλούσε με πελάτες, κρατούσε κάποιες ιδιόχειρες σημειώσεις τις οποίες δεν πήραν μαζί τους οι δράστες και ίσως ανοίγουν για την Αρχές μία κατεύθυνση στις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Πρόσθετα, εξετάζεται ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής και έχει ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου. Οι Αρχές αναζητούν από την ευρύτερη γειτονιά τυχόν βιντεοληπτικό υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, μήπως τυχόν μπορέσουν να εντοπίσουν σε κάποιο καρέ τους δράστες.

Κερδίζει έδαφος το σενάριο των προσωπικών διαφορών

Από την αξιοποίηση πληροφοριών και την ανάλυση στοιχείων, οι Αρχές σταδιακά εγκαταλείπουν το σενάριο των εκτελεστών, αφού δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρουν τόσο πολύ και κατά πάγια τακτική τους απλά θα του έστηναν μία ενέδρα και θα τον εκτελούσαν.

Δείτε επίσης: Συντετριμμένη η οικογένεια του Ζαφειρόπουλου: Τραγικές φιγούρες τα παιδιά του (εικόνες)

Δείτε επίσης: Βόζεμπεργκ για δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ίσως κάτι να ήξερε και του έκλεισαν το στόμα (video)

Δείτε επίσης: Το τελευταίο μήνυμα του Ζαφειρόπουλου στη γυναίκα του: Θα αργήσω το βράδυ

Επίσης εάν ήταν εκτελεστές η βολή στο κεφάλι πρέπει να θεωρείται μάλλον δεδομένη.

Παράλληλα, το κίνητρο δεν φαίνεται να προέρχεται από τις υποθέσεις που είχε χειριστεί ως δικηγόρος το θύμα, άρα η λογική ότι το κίνητρο ήταν προσωπικό κερδίζει συνεχώς έδαφος και ενδεχομένως μέσω αυτού να οδηγηθούν και στον εντοπισμό φυσικών και ηθικών αυτουργών οι Αρχές.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανότητα οι δράστες να ενεργούσαν για λογαριασμό άλλου, όχι όμως ως εκτελεστές συμβολαίου θανάτου.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία και την πορεία των ερευνών των Αρχών, εάν οι δράστες χρησιμοποίησαν πιστόλι και όχι περίστροφο, τότε φρόντισαν να πάρουν μαζί τους τον κάλυκα.

Η κηδεία

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε το Σάββατο στις 3 μμ από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος) ενώ θα ακολουθήσει ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού.

Δείτε επίσης: Το τελευταίο «αντίο» στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο (εικόνες)

Keywords
Τυχαία Θέματα