Δραματική διάσωση 74χρονης από αέρος στην Αριζόνα: Μπερδεύτηκαν τα σχοινιά (video)

Σε πραγματικό εφιάλτη εξελίχθηκε η επιχείρηση διάσωσης από αέρος μίας τραυματισμένης πεζοπόρου στα βουνά της Αριζόνα, που είναι 74 ετών και τραυματίστηκε. Μπερδεύτηκαν τα σχοινιά του φορείου, όταν την ανέβαζαν στο ελικόπτερο.

Το περιστατικό συνέβη στο «Piestewa Peak», ένα κακοτράχαλο βουνό στο Φοίνιξ της Αριζόνα (ΗΠΑ), όταν η άτυχη γυναίκα παραπάτησε κι έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι, χωρίς να μπορεί ούτε να επιστρέψει στη βάση της ούτε να αναζητήσει κάποια βοήθεια εκεί κοντά.

Η 74χρονη γυναίκα κάλεσε βοήθεια μέσω του

κινητού της τηλεφώνου. Αυτή ήρθε από αέρος. Οι διασώστες προσέγγισαν το σημείο με ελικόπτερο και την έβαλαν σε ειδικό φορείο. Όταν το ελικόπτερο άρχισε να την ανεβάζει, το φορείο άρχισε να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα στον αέρα. Οι στιγμές ήταν δραματικές.

Σε κάποιο σημείο, όταν οι διασώστες έφτασαν μία… ανάσα από την τραυματισμένη γυναίκα, τα σχοινιά αρχίζουν την περιστροφή. Τελικά, η εναέρια περιπέτεια της άτυχης 74χρονης είχε αίσιο τέλος, χωρίς ευτυχώς να της προκληθεί κάποια επιπλέον βλάβη, εκτός από την έντονη ζαλάδα που της προκλήθηκε από τις χιλιάδες περιστροφές που έκανε μαζί με το φορείο της.

Έτσι, έφτασε στο ασθενοφόρο που την περίμενε σε δρόμο και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο. Το θέμα απασχόλησε πολλά δίκτυα παγκοσμίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα