ΕΔΕ για το επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο στη Λέσβο – Αντικαθίσταται ο κυβερνήτης του κανονιοφόρου

Το Πολεμικό Ναυτικό θα προχωρήσει σε ένορκη διοικητική εξέταση και σε ειδική πραγματογνωμοσύνηΟ επικεφαλής της κανονιοφόρου που αντικαθίσταται θα άλλαζε πολύ σύντομαΔεν υπάρχουν θύματα από τη σύγκρουση, ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο ΜεταφορώνΤο χρονικό του επεισοδίου

Το Πολεμικό Ναυτικό θα προχωρήσει σε ένορκη διοικητική εξέταση και σε ειδική πραγματογνωμοσύνη για το επεισόδιο που συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής 4,5 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Λέσβου, όταν τουρκικό τουρκικό εμπορικό ακούμπησε ελληνική κανονιοφόρο.

Αντικαθίσταται ο κυβερνήτης του κανονιοφόρου

Παράλληλα,

αντικαθίσταται ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου «Αρματωλός», με σήμα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Ο επικεφαλής έτσι κι αλλιώς θα άλλαζε πολύ σύντομα αφού είχε συμπληρώσει το χρόνο υπηρεσίας του στην κανονιοφόρο.

Δεν υπάρχουν θύματα από τη σύγκρουση, ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών

Δεν υπάρχουν θύματα από τη σύγκρουση ενός τουρκικού φορτηγού πλοίου με ελληνικό πολεμικό πλοίο νωρίς σήμερα το πρωί στο Αιγαίο, ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών.

«Λάβαμε πληροφορίες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης, θανάτου, θυμάτων ή περιβαλλοντικής ρύπανσης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο.

Το χρονικό του επεισοδίου

Υπενθυμίζεται πως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το τουρκικό εμπορικό πλοίο «KARMATE», παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα και «ακούμπησε» την κανονιοφόρο «Αρματωλός» του Π.Ν. Μετά το συμβάν, από το οποίο δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές ή τραυματίες, το τουρκικό πλοίο, παρά τις κλήσεις στον ασύρματο από την ελληνική πλευρά, συνέχισε την πορεία του και κατευθύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, το τουρκικό εμπορικό πλοίο «Karmate» πλησίασε την κανονιοφόρο «Αρματωλός», που έκανε περιπολία στην περιοχή και έπεσε πάνω της. Από την επαφή των δύο πλοίων δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Σύμφωνα με το Επιτελείο, μετά το περιστατικό, το τουρκικό εμπορικό αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε προς τις πλησιέστερες τουρκικές ακτές.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο Πέλαγος, ενώ έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Νατοϊκές Αρχές, σύμφωνα με το ΓΕΝ.

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στα μέσα Ιανουαρίου

Ανάλογο περιστατικό ότι έχει σημειωθεί στα μέσα Ιανουαρίου όταν τουρκική ακταιωρός μετά από επικίνδυνους ελιγμούς ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία σε μια θαλάσσια περιοχή που περιελάμβανε και τα Ιμια.

Keywords
Τυχαία Θέματα