Εγκρίθηκε η άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα – Η πρώτη αντίδραση του «Λουκά»

Την τρίτη κανονική άδεια αναμένεται να λάβει ο Δημήτρης Κουφοντίνας μόλις ανακτήσει τις δυνάμεις του και πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείοΟ «Λουκάς» της 17Ν σταματά την απεργία πείναςΗ κατάσταση της υγείας του κρίνεται «οριακή» τις δύο τελευταίες ημέρες

Την τρίτη κανονική άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα ενέκρινε το Συμβούλιο της φυλακής.

Πρόκειται για 48ωρη άδεια η οποία θα δοθεί μόλις ο απεργός πείνας ανακτήσει τις δυνάμεις του και πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η 48ωρη άδεια εξόδου στον

Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια για συμμετοχή στη 17Ν, εγκρίθηκε υπό τον όρο της εμφάνισής του σε αστυνομικό τμήμα μια φορά την ημέρα, μεταξύ των ωρών 10π.μ. με 14μ.μ.

Η απόφαση του συμβουλίου ελήφθη με σχετική τοποθέτηση του εισαγγελέα Ιωάννη Χατζόγλου ο οποίος είναι ο τρίτος εισαγγελικός λειτουργός που συναινεί στη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα και παρά την πειθαρχική αγωγή που ασκήθηκε από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε βάρος των δύο συναδέλφων του που μετείχαν στα προηγούμενα συμβούλια. Η εξέταση του αιτήματος του πολυισοβίτη είχε καθυστερήσει να εξεταστεί, καθώς οι ελεγχόμενοι εισαγγελείς αυτοεξαιρέθηκαν λόγω της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος τους.

Υπενθυμίζεται πως ο Δ. Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας για τη μη εξέταση του αιτήματός του για χορήγηση άδειας. Οι θεράποντες ιατροί τονίζουν πως η υγεία του 60χρονου είναι τις δύο τελευταίες ημέρες σε οριακή κατάσταση.

Η πρώτη αντίδραση του «Λουκά»

Σε άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο, από το νοσοκομείο της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται, ο Δημήτρης Κουφοντίνας τονίζει πως «σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους. Στους συντρόφους, τους φίλους, τους προοδευτικούς ανθρώπους που συμπαραστάθηκαν.

Σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη.

Και ο Κοινός Αγώνας, η αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για τις μικρές και τις μεγάλες νίκες.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Γενικό Κρατικό Νίκαιας

14/6/18

Πανό στην Ακρόπολη για τον απεργό πείνας, Κουφοντίνα

Μέλη του Ρουβίκωνα, ανέβηκαν στην Ακρόπολη όπου και κρέμασαν πανό για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, με σύνθημα: «Η ελληνική δημοκρατία σκοτώνει απεργό πείνας».

Σε κείμενο που ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα, αναφέρουν, μεταξύ άλλων πως λόγω της κατάστασης της υγείας του και την ηλικία του, τα περιθώρια είναι ελάχιστα. «Στην Ελλάδα οι απεργίες πείνας είθισται να είναι “καθαρές” και να περιλαμβάνουν αποκλειστικά νερό. Τέτοιας μορφής είναι αυτή η απεργία πείνας. Πλησιάζουμε τις 20 μέρες και η κατάσταση της υγείας του απεργού φτάνει στο όριο. Κι αυτά για ένα δικαίωμα που του είχε ήδη χορηγηθεί και πάρθηκε πίσω. Δικαίωμα που στην Ελλάδα έχει κερδηθεί μετά από χρόνια αγώνων των κρατουμένων και κομματιών της κοινωνίας στο πλευρό τους».

Το μήνυμα του γιου του, Έκτορα

Ανάρτηση με τίτλο: «Ποιος νόμος τάχα, τα χέρια μας δένει, όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι;» δημοσίευσε τη Δευτέρα, ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το κείμενο αναφέρεται στην απεργία πείνας που κάνει ο πατέρας του και σημειώνει πως «η κατάσταση της υγείας του χειροτερεύει με γρήγορο ρυθμό, κάθε μέρα, όπως αναφέρεται και στο ιατρικό ανακοινωθέν. Έχει κάνει άλλες τρεις σκληρές απεργίας πείνας, έχοντας φτάσει και τις τρεις φορές στο απροχώρητο, σε ημικωματώδη κατάσταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα