Εικόνες εγκατάλειψης στο στάδιο Maracana στη Βραζιλία (εικόνες)

Αξιοθρήνητη είναι η κατάσταση των εγκαταστάσεων του σταδίου Maracana που στις 21 Αυγούστου φιλοξένησε την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Λιγότερο από πέντε μήνες αργότερα, αυτό που αντικρίζει κανείς είναι σπασμένα καθίσματα, χαλασμένο γκαζόν, χαλαρά σύρματα, τρύπες στην οροφή, συνθέτουν την εικόνα της εγκατάλειψης. Έχουν

κλαπεί σωλήνες, τηλεοράσεις, πυροσβεστήρες.

Το Maracana είναι ένα από τα πιο ιστορικά γήπεδο στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στη Βραζιλία και για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν επίσης το μεγαλύτερο στον κόσμο. Φιλοξένησε τους τελικούς του Μουντιάλ 1950 και 2014.

Για το τελευταίο Μουντιάλ, το Maracana «έζησε» μια μεγάλη μεταρρύθμιση, για την οποία είχε επενδύσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Το ίδιο συνέβη και το 2016, προκειμένου να στεγάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Η εικόνα που έχει απομείνει από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, δείχνει πλέον ερείπια. Φλαμένγκο και Φλουμινένσε το χρησιμοποιούν για τις εντός έδρας συναντήσεις τους, αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής της έδρας τους.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ρίο ζήτησε εξηγήσεις για τη συνεχή λεηλασία που συμβαίνει στο ιστορικό στάδιο, αλλά ακόμα επικρατεί σιωπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα