Είναι γεγονός – Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο πρώτος συρμός του Μετρό

Έφτασε στην Πυλαία , τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο ολοκαίνουριος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης, αποτελούμενος από τέσσερα βαγόνια, όπως αναφέρει το seleo.gr,

ξεκίνησε τη διαδρομή του από το εργοστάσιο της Hitachi στη Νότια Ιταλία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Γιάννης Μυλόπουλος «το ταξίδι του πρώτου συρμού του Μετρό από Νότια Ιταλία προς Θεσσαλονίκη ήδη έχει ξεκινήσει. Ο συρμός έφτασε στην Ηγουμενίτσα με καράβι και αναμένεται να φτάσει στο Αμαξοστάσιο της Θεσσαλονίκης τις αμέσως επόμενες ημέρες. Η κόκκινη σιδηροτροχιά κάτω αριστερά στη φωτό είναι η σιδερένια ράμπα που στήθηκε ειδικά, προκειμένου να υποδεχθεί τον συρμό κατά την εκφόρτωσή του από τους τράκτορες (νταλίκες) με τους οποίους μεταφέρεται ήδη οδικώς στη Θεσσαλονίκη».

«Όταν έρθει η ώρα να δρομολογηθεί κανονικά στις γραμμές του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο συρμός θα μπορεί -με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μέσου σταθερής τροχιάς και την απόσταση των σταθμών μεταξύ τους- να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 80 χιλιομέτρων ανά ώρα και υπολογίζεται ότι θα έχει μέση εμπορική ταχύτητα 30 χλμ/ώρα. Η δε χρονοαπόσταση μεταξύ των συρμών θα είναι 1,5 λεπτό, “κάτι που σημαίνει ότι με χωρητικότητα 450 επιβατών (περίπου 100 καθήμενων) ανά συρμό (σ.σ. συνολικά οι συρμοί θα είναι 18), το Μετρό Θεσσαλονίκης θα μπορεί σε πλήρη λειτουργία και σε ώρα αιχμής να μεταφέρει 18.000 επιβάτες ανά ώρα και ανά κατεύθυνση», επεσήμανε ο κ. Μυλόπουλος.

«Η Θεσσαλονίκη γυρίζει σήμερα σελίδα, καθώς μετά από σαράντα κύματα που πέρασε με τις τρύπες, τις καθυστερήσεις και τις μόνιμα εγκατεστημένες λαμαρίνες, σήμερα που έφτασε στην πόλη ο πρώτος συρμός, η οργάνωση και λειτουργία του Μετρό μπαίνει πλέον στην τελική της φάση. Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για την πόλη, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί μια δικαίωση για όσους από εμάς πιστέψαμε ότι η Θεσσαλονίκη αξίζει καλύτερα και δουλέψαμε επίμονα τα τελευταία 3-3,5 χρόνια, για να γυρίσουμε σελίδα», τόνισε ο κ. Μυλόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι όταν το έργο ολοκληρωθεί, καθημερινά θα κινούνται στις σήραγγες του Μετρό Θεσσαλονίκης 18 αυτόματοι συρμοί, πλήρως κλιματιζόμενοι και χωρίς οδηγό.

Keywords
Τυχαία Θέματα