ΕΚΑΒ χωρίς ασύρματο εδώ και 10 μήνες στην Ηλεία – Μέσω κινητών η επικοινωνία

Στην Ελλάδα του 2020 συμβαίνουν απίστευτα πράγματα και το χειρότερο είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις αφορούν τον τομέα της Υγείας. Όπως για παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στην Ηλεία, όπου τα πληρώματα των ασθενοφόρων αντιμετωπίζουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα εδώ και περίπου δέκα μήνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του patrisnews.com, από τον περασμένο Σεπτέμβριο όπου οι τομείς του ΕΚΑΒ στην Ηλεία, εξυπηρετούνται από την Πάτρα

και το κέντρο του ΕΚΑΒ Δυτ. Ελλάδας, όλες οι επικοινωνίες γίνονται μέσω κινητού τηλεφώνου, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πάτρα μέσω ασυρμάτου.

Κατά καιρούς έχει ειπωθεί ότι θα τοποθετηθεί ψηφιακό σύστημα TETRA στα ασθενοφόρα, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Στην ακραία περίπτωση της κατάρρευσης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, από μεγάλο σεισμό ή μεγάλη πυρκαγιά, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με την επικοινωνία των πληρωμάτων με το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πάτρα, και είναι πιθανόν να κινδυνεύσουν και ανθρώπινες ζωές.

Πρέπει λοιπόν άμεσα η πολιτεία να δώσει λύση σε αυτό το θέμα, κάνοντας πιο εύκολο το έργο των διασωστών και φυσικά προνοώντας για την προστασία των ανθρωπίνων ζωών.

Πηγή: patrisnews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα