Εκλογές Κωνσταντινούπολης – Δημοσκόπηση: Με 54% προηγείται ο Ιμάμογλου έναντι 45% του Γιλντιρίμ

Τα δίνει… όλα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να μη χάσει το δήμο Κωνσταντινούπολης στις επερχόμενες εκλογές της Κυριακής (23/6), καθώς ο τούρκος πρόεδρος βλέπει στις δημοσκοπήσεις πως ο υποψήφιός του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, να είναι πίσω από τον αντίπαλό του.

Και αυτό επιβεβαιώθηκε και από την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας

«Konda», καθώς ο Εκρέμ Ιμάμογλου όχι απλά προηγείται, αλλά έχει ανοίξει την ψαλίδα. Συγκεκριμένα, προηγείται με 54% έναντι 45% του Γιλντιρίμ, τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές (αποφασίστηκε η επανάληψή τους).

Ανοίγει, λοιπόν, η ψαλίδα μεταξύ του ποσοστού του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τον δήμο Κωνσταντινούπολης και του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και ο «σουλτάνος» αναμένεται να… αυξήσει και άλλο την προκλητική ρητορική του.

Konda poll says Turkish opposition’s İmamoğlu leading by 8 percent in İstanbul election https://t.co/zK2tHqaIKa

Turkish Minute (@TurkishMinuteTM) 19 Ιουνίου 2019

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακάλεσε την απόφασή του να ακυρώνει όλες τις προεκλογικές του εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη και την Τετάρτη (19/6) σε ομιλία του στη συνοικία Σαντζάκτεπε είπε ότι το 1453 – ημερομηνία που έπεσε η Πόλη – «ξεκίνησαν οι κατακτήσεις της καρδιάς μας, μη δώσουμε χαρά ξανά στους Έλληνες»…

23 Haziran Seçimi ile ilgili abonelerimize gönderdiğimiz bilgi notunu kamuoyuyla paylaşıyoruz. https://t.co/7Vin672dMO pic.twitter.com/rn2wIfOiYe

— Konda Araştırma (@kondaarastirma) 19 Ιουνίου 2019

Σημειώνεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προέβη σε νέες προκλήσεις αρχές του μήνα αναφέροντας: «Εδώ είναι Iστανμπούλ και όχι Κωνσταντινούπολη». Είχε προηγηθεί και φιέστα για την άλωση της Πόλης, με τον ίδιο να ανεβάζει και προκλητικό tweet.

Να θυμίσουμε ότι το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) αποφάσισε στις 6/5 την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιουνίου, μετά από αίτημα του κόμματος του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αμφισβητεί τη νίκη της αντιπολίτευσης στις εκλογές του Μαρτίου. Γι’ αυτή την απόφαση υπήρξε, μάλιστα, παρέμβαση του γερμανού ΥΠΕΞ.

Ortak yayın sonrası Binali Bey çay davetinde bulunmuştu, davetin yeri ve zamanı için hala haber bekliyorum. Seçim günü de dahil her gün olabilir

Keywords
Τυχαία Θέματα