Εκρήξεις στη Βηρυτό: Στους πέντε οι έλληνες τραυματίες, οι δύο σοβαρά

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Βηρυτό, οι έλληνες τραυματίες από τις φονικές εκρήξεις που συγκλόνισαν χθες Τρίτη (4/8) την πόλη, ανέρχονται σε πέντε συνολικά, εκ των οποίων οι δύο σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως ενημέρωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ, οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο, μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα:

00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.

Πληροφορίες για μία Ελληνίδα

νεκρή

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τις οποίες μετέδωσε η ΕΡΤ θέλουν ανάμεσα στους νεκρούς να υπάρχει και μία γυναίκα ελληνικής καταγωγής. Προς το παρόν η ελληνική πρεσβεία δεν έχει δώσει επίσημη τοποθέτηση, πιθανότατα γιατί λόγω του χάους που επικρατεί στον Λίβανο δεν έχει καταφέρει και η ίδια να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Aerial video filmed Wednesday showed the full scale of the destruction caused by a massive explosion in Beirut. It was not clear what caused the blast, which was felt as far away as Cyprus more than 180 miles across the Mediterranean https://t.co/ySm1mYmCAb pic.twitter.com/pJG48xFhXN

TIME (@TIME) August 5, 2020

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, τις οποίες επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βηρυτού, Παναγιώτης Ανδριώτης, ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και η λιβανέζα σύζυγος έλληνα πολίτη, η οποία ήταν μητέρα δύο παιδιών.

Το βέβαιο είναι ότι η Βηρυτός βρίσκεται σε χαοτική κατάσταση από χθες το απόγευμα με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε να βρουν επιζώντες ανάμεσα στα συντρίμμια. Η πόλη θυμίζει… Συρία και παραπέμπει σε εποχές εμφυλίου στον Λίβανο (1975-1990), όταν η χώρα γενικότερα και η πρωτεύουσα ειδικότερα βίωναν καθημερινά βομβαρδισμούς και επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα.

This is such a horrible disaster. #PrayForLebanon#Beirut pic.twitter.com/zVrcgFi50b

— Koshur bella ciao

Keywords
Τυχαία Θέματα