Επανεμφανίστηκε μετά από πέντε χρόνια ο αρχηγός του ISIS Αλ-Μπαγκντάντι (video)

Λίγες μέρες μετά την εκδίωξη και του τελευταίου οχυρού του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία, ο καταζητούμενος ηγέτης του, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, εμφανίστηκε σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το μέσo κοινωνικής δικτύωσης Telegram, ο αλ-Μπαγκντάντι εμφανίζεται μαζί με τρία άλλα μέλη του ISIS, κάνοντας αναφορά στην πόλη Μπαγκούζ, τον τελευταίο θύλακα του ΙΚ στην ανατολική Συρία, η οποία κατελήφθη από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) τον περασμένο μήνα.

«Η

μάχη για την Μπαγκούζ έχει τελειώσει» λέει στους τρεις άνδρες ο αρχηγός του ISIS καθήμενος σταυροπόδι σε ένα μαξιλάρι. Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους υπόσχεται εκδίκηση για τους μαχητές της οργάνωσης που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο.

O Μπαγκντάντι αναφέρει δε ότι οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, για τις οποίες το ISIS διεκδικεί την ευθύνη, έγιναν ως «εκδίκηση για την Μπαγκούζ».

URGENT: #ISIS Caliph Abu Bakr Al-Baghdadi in a new video appearance after his first video in 2014. pic.twitter.com/fbdQ0veVwE

Edward (@DonKlericuzio) 29 Απριλίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα