Επεισοδιακή νίκη για τον Χάμιλτον με… πρώτο και έξαλλο τον Φέτελ (video)

Απίστευτες σκηνές είχαμε στο Grand Prix της Formula 1 στο Μόντρεαλ την Κυριακή (9/6) με τον Λιουίς Χάμιλτον (Mercedes) να νικάει, έχοντας, όμως, τερματίσει πρώτος ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari), ο οποίος έγινε έξαλλος. Τι συνέβη στον Καναδά σ’ αυτό τον επεισοδιακό αγώνα, με τον γερμανό πιλότο να καλεί, πάντως, τον γερμανό αντίπαλό του να κάτσουν μαζί στον βάθρο των νικητών.

Συγκεκριμένα, ο Σεμπάστιαν Φέτελ, αν και πέρασε πρώτος τη γραμμή του φίνις έχοντας εκκινήσει από την pole position

όπως και πέρυσι, τη νίκη πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον λόγω της ποινής 5 δευτερολέπτων που επιβλήθηκε στο γερμανό πιλότο με απόφαση των αγωνοδικών.

Το συμβάν ανάμεσα στον Φέτελ και τον Χάμιλτον που έκρινε και τον νικητή είχε συμβεί στον 48ο γύρο του αγώνα. Ο γερμανός οδηγός της Ferrari με την ολοκλήρωση του αγώνα ήταν σε έξαλλη κατάσταση, άλλαξε τις ταμπέλες που τερμάτισαν οι δυο πρώτοι, χωρίς να πάει το μονοθέσιό τους εκεί που τερματίζουν τα τρία πρώτα, ενώ η Ferrari έκανε ένσταση.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είδε πρώτος, λοιπόν, την καρό σημαία στο Μόντρεαλ, αλλά ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε τη νίκη στο Grand Prix του Καναδά, 7ο αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1. Ο γερμανός οδηγός της Ferrari ξεκίνησε από την pole position και είχε την πρωτοπορία από την αρχή έως το τέλος του αγώνα, με τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή να τον ακολουθεί από κοντινή απόσταση.

Ο Φέτελ τιμωρήθηκε, όμως, με ποινή πέντε δευτερολέπτων, καθώς οι αγωνοδίκες έκριναν ότι, μετά από μία μικρή έξοδο που είχε, παρεμπόδισε το μονοθέσιο της Mercedes κατά την επάνοδό του στην πίστα. Καθώς τα δύο αυτοκίνητα τερμάτισαν με διαφορά 1,4 δευτερολέπτων, ο Χάμιλτον πήρε την πέμπτη φετινή του νίκη, ενώ η ιταλική ομάδα αναμένεται να καταθέσει ένσταση.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μονεγάσκος Σαρλ Λεκλέρκ με τη δεύτερη Ferrari, ενώ ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας με Mercedes έκανε τον ταχύτερο γύρο (ξεπέρασε αυτό του Ρούμπενς Μπαρικέλο από το 2004) και παίρνει τον έξτρα βαθμό που προβλέπουν από φέτος οι κανονισμοί.

“Where am I supposed to go?”#CanadianGP

Keywords
Τυχαία Θέματα