ΕΣΗΕΑ: Αναγκαία η επιδότηση εργασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παίρνει εκ νέου θέση υπέρ της επιδότησης της εργασίας και κατά της αναστολής της. Όπως υποστηρίχθηκε, αποτελεί τη μόνη πολιτική που με γνώμονα τη δικαιοσύνη και την κοινωνική μέριμνα, δύναται να αντιμετωπίσει την όλο και αυξανόμενη οικονομική πρόκληση από τους περιορισμούς για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας.

Η ανακοίνωση του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ:

«Την

επιδότηση εργασίας προωθούν άλλωστε και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας, καλούμε την Κυβέρνηση να επανεξετάσει το μέτρο και να προχωρήσει στην επιδότηση της εργασίας που διασφαλίζει με θετικό και κοινωνικά δίκαιο τρόπο την διατήρηση της οικονομίας σε υγιείς βάσεις.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε την κατάχρηση από ορισμένους εργοδότες του μέτρου της αναστολής σύμβασης και την αξιοποίησή του ως μέσο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας. Δεν θα πληρώσουν οι δημοσιογράφοι το κόστος και αυτής της νέας κρίσης. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη μετατροπή της υγειονομικής απειλής σε όπλο στα χέρια επιτήδειων εργοδοτών.

Οι δημοσιογράφοι, όπως έπραξαν και στην πρώτη φάση της πανδημίας, κρατούν, υπό αντίξοες συνθήκες, τα ΜΜΕ ανοικτά και ανταποκρίνονται στην αποστολή τους να ενημερώνουν του πολίτες, σε μία συγκυρία που η υπεύθυνη και συνεχής πληροφόρηση είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Εφημερίδες, έντυπες και ηλεκτρονικές, χωρίς τις υπογραφές των συντακτών τους είναι «πουκάμισα αδειανά». Το φαινόμενο των ανυπόγραφων ρεπορτάζ και άρθρων που είδαμε την Άνοιξη, στο πρώτο lockdοwn, πλήττει την αξιοπιστία της Ενημέρωσης, τώρα που την έχουμε ανάγκη πιο πολύ από ποτέ.

Η χώρα βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτοφανούς υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αίσθημα ευθύνης, στηρίζει την υπεύθυνη, αξιόπιστη ενημέρωση και υπενθυμίζει ότι θα αγωνιστεί με κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο, για να μην χρησιμοποιηθεί η πανδημία ως πρόσχημα για να βυθιστεί ακόμη περισσότερο ο κλάδος στον εργασιακό μεσαίωνα που κάποιοι επιδιώκουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα