Εύρεση ισορροπιών επιχειρεί η κυβέρνηση – Γρίφος η στάση Κοτζιά στη συνάντηση με Τσίπρα

Πώς πορεύεται από δω και μπρος η κυβέρνησηΤι αναμένεται να πράξει ο πρώην ΥΠΕΞ και πώς θα εκδηλωθεί η κριτική εξ αριστερώνΤα βλέμματα στη συνάντηση ΤσίπραΚοτζιά στο πλαίσιο της τελετής στο ΥΠΕΞ

Στην επόμενη μέρα, στην προσπάθεια να επανέλθουν ξανά οι ισορροπίες στο εσωτερικό της και στο να κατευναστούν οι φωνές που διαφώνησαν πλήρως με το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, βαδίζει πια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο απόηχο

της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά και της ανάληψης του υπουργείο Εξωτερικών από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην, πια, υπουργός Εξωτερικών έδειξε πως δεν σκοπεύει να θέσει εμπόδια στην κυβερνητική λειτουργία, ούτε όμως και να κάνει εύκολο το έργο της αποχώρησής του, θεωρώντας ότι το όνομά του, καθώς και οι προσπάθειές του τόσο στο Μακεδονικό όσο και σε μία σειρά πρωτοβουλιών στην εξωτερική πολιτική, σπιλώθηκαν από τη μη κάλυψή του από τον πρωθυπουργό.

Για αυτό και κατά τη συνεδρίαση της κίνησης «Πράττω» διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας όμως τον ρόλο της «αριστερής συνείδησης» και προαναγγέλλοντας ως εκ τούτου, νέες παρεμβάσεις στην κυβερνητική πολιτική.

Την ίδια στιγμή όμως δεν άφησε αναπάντητα τα σχόλια του Δημήτρη Τζανακόπουλου σχετικά με την «ακατανόητη πολιτικά πράξη», ζητώντας να δημοσιοποιηθεί η εννιασέλιδη επιστολή παραίτησής του, προκειμένου να «δούμε αν έχω λόγο ή όχι που παραιτήθηκα».

Από κει και πέρα, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η αυριανή (20/10) συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Κοτζιά, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου, συνάντηση στην οποία τόσο ο πρωθυπουργός και νέος υπουργός Εξωτερικών όσο και ο προκάτοχός του αναμένεται να δώσουν το στίγμα για το πώς αφήνουν τις μεταξύ τους σχέσεις και προχωρούν από δω και μπρος.

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός φροντίζει να λάβει τα μέτρα του σε περίπτωση νέας «ανταρσίας» του Πάνου Καμμένου, ο οποίος βέβαια στην παρούσα φάση τηρεί σιωπητήριο, όπως υπαγόρευσε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την παραίτηση Κοτζιά.

Στόχος από δω και μπρος για τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και την κυβέρνηση είναι η έμφαση στο οικονομικό πεδίο και συγκεκριμένα στο θέμα της μη περικοπής των συντάξεων, για το οποίο μπορεί να ανάψει «πράσινο φως» ακόμη και στις αρχές Νοεμβρίου. Ένα θέμα που σίγουρα θα προκαλέσει ευφορία στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ δεν αποκλείεται να «πείσει» και ανεξάρτητους βουλευτές προκειμένου να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σε περίπτωση που υπάρξει τέτοια ανάγκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα