Ευρωμπάσκετ: Με Φινλανδία η Εθνική σήμερα – «Να εμφανιστούμε πιο αγριεμένοι»

Με την οικοδέσποινα Φινλανδία θα αναμετρηθεί απόψε στις 20.00 η εθνική Ελλάδας για την 4η αγωνιστική του Α’ ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2017. Η νίκη κρίνεται αναγκαία όχι μόνο για να υπάρξει αντίδραση, όπως μετέφεραν οι Κώστας Μίσσας, Γιώργος Πρίντεζης και Γιώργος Μπόγρης με την ολοκλήρωση της χθεσινής προπόνησης, αλλά και

για τη θετική επίδραση που θα έχει στην ψυχολογία των παικτών.

Όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός όταν μια ομάδα χάνει, υπεύθυνος είναι ο προπονητής, ενώ ανέφερε ότι δεν πρόκειται να μιλήσει για παίκτες, σχετικά με τη χθεσινή του δήλωση πως θα πει πολλά μετά το Ευρωμπάσκετ.

Σχετικά με το σημερινό παιχνίδι ανέφερε «Πάντα είμαι αισιόδοξος. Το σίγουρο είναι πως, αν εξαιρέσουμε την Ισλανδία, οι υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ καλές. Πρέπει να εμφανιστούμε πιο αγριεμένοι. Στην άμυνα, στα ριμπάουντ…».

Σχετικά με την αντιμετώπιση του Μάρκανεν είπε: «Σίγουρα, είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Δίνει το κάτι παραπάνω στην ομάδα και έχουμε μια-δυο σκέψεις για την αντιμετώπισή του».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πρίντεζης επισήμανε ενόψει της αναμέτρησης με την Φινλανδία: «Είμαστε έτοιμοι, προερχόμαστε από δύο ήττες, μας έχει πεισμώσει αυτό και αρχής γενομένης από αύριο, κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, αλλά και στο παιχνίδι με την Πολωνία που είναι πολύ κρίσιμο, να δώσουμε το 100% για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Η Φινλανδία είναι μια ομάδα με ενέργεια, έχει ένα παίκτη (σ.σ. Μαρκάνεν) που έχει όλο το μέλλον μπροστά του, να πρωταγωνιστήσει στο ΝΒΑ και διαθέτει έμπειρους παίκτες στο ρόστερ. Παίζουν στο γήπεδό τους, έχουν παίξει πολλά παιχνίδια στον πόντο. Σίγουρα, είναι δυνατή αντίπαλος. Πρέπει να δείξουμε την ίδια προσοχή με τις άλλες ομάδες».

Για το αν υπάρχει η πίστη ότι η Εθνική θα περάσει: «Εννοείται ότι θέλουμε να είμαστε στους 16. Ξέρουμε πόσο το θέλει ο κόσμος και έχουμε ανάγκη την στήριξή του. Ξέρουμε ότι ο κόσμος μας βλέπει, δεν είμαστε ρομπότ κι εμείς στενοχωριόμαστε. Κάποιες φορές όταν προσπαθείς να κάνεις το κάτι παραπάνω μπορεί να σου γυρίσει και μπούμερανγκ. Όλοι θυσιάζουμε κάτι για να είμαστε εδώ αυτό το καλοκαίρι, φυσικά και θέλουμε να τα πάμε καλά».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα