Ευρωεκλογές 2019: Το σποτάκι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει γίνει viral (video)

Το βίντεο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου, έχει κλέψει τις εντυπώσεις, και όχι άδικα.

Η ταινία μικρού μήκους «Αποφάσισε για το Μέλλον Σου», έχει συγκεντρώσει πάνω από 90 εκατομμύρια θεάσεις σε όλη την Ευρώπη, από τη στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα, πριν από δύο εβδομάδες.

Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Frédéric Planchon αποτυπώνει «τις έντονες, όμορφες και εύθραυστες στιγμές του ερχομού των νεογέννητων παιδιών στον κόσμο μας» και είναι διαθέσιμη με υπότιτλους σε 32 γλώσσες.

«Σήμερα γεννιέμαι. Σε ποιον κόσμο θα μεγαλώσω;» είναι

το ερώτημα που τίθεται, αναδεικνύοντας τη σημασία και τις συνέπειες της ψήφου στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, για τις επόμενες γενιές.

Ως ένα από τα κεντρικά σημεία της ενημερωτικής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Ευρωεκλογές, η ταινία προσπαθεί να απηχήσει τις ανησυχίες των ψηφοφόρων -ανεξαρτήτου πολιτικής τοποθέτησης- για μια σειρά θεμάτων από την κλιματική αλλαγή μέχρι την ασφάλεια των συνόρων και την τρομοκρατία. Αποσκοπεί επίσης στο να συνειδητοποιήσουν οι Ευρωπαίοι τις κοινές τους αρχές, αισθήματα και ευθύνες. Όπως εξηγεί το νεογέννητο: «Μαζί μπορούμε να προωθήσουμε την ειρήνη, την ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία…».

Keywords
Τυχαία Θέματα