Φάμελλος: Μέχρι τον Μάρτιο του 2018, θα έχουν εγκριθεί τα σχέδια διαχείρισης πλημμύρας

Σε ένα εθνικό σχέδιο διαχείρισης κινδύνου έδωσε έμφαση ο υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, διαβεβαιώνοντας πως μέχρι τον Μάρτιο του 2018 θα έχουν εγκριθεί τα σχέδια διαχείρισης πλημμύρας.

Εν συνεχεία, ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε πως: “Η συμφωνία των Παρισίων αποτελεί βασική στρατηγική της κυβέρνησης” και συνέχισε: “Ο ρόλος των κοινοβουλίων είναι ιδιαίτερα σημαντικός μοχλός πίεσης για την προσήλωση στη συνθήκη των Παρισίων”.

Ενημερώνοντας την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος για τα αποτελέσματα

της 23ης Παγκόσμιας Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή (COP 23), που πραγματοποιήθηκε στη Βόννη από 6 έως 17 Νοεμβρίου 2017, ο κ. Φάμελος επεσήμανε ότι τα θέματα της κλιματικής αλλαγής είναι ψηλά στην ελληνική ατζέντα, ενώ σημείωσε ότι η ύπαρξη τόσο εθνικών όσο και κοινωνικών πολιτικών, λειτουργούν ως μοχλοί πίεσης για την προώθηση της συμφωνίας των Παρισίων.

«Απαιτείται αλλαγή συστήματος και όχι αλλαγή κλίματος», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι, είναι ξεκάθαρο πως βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει η συμφωνία είναι η διεκδίκηση συμμαχίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι, η απόφαση για αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία, δεν απηχεί το σύνολο της κοινότητας της χώρας» και πρόσθεσε ότι «οφείλουν και περιβαλλοντικά και ηθικά να επιστρέψουν στη συμφωνία των Παρισίων».

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να παραιτηθούμε από μία τέτοια διεκδίκηση. Η αποχώρησή της έχει δημιουργήσει μεγάλο κενό στη χρηματοδότηση περίπου 100 δισ. ευρώ», σημείωσε και πρόσθεσε:

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα