Φυλάκιση εννέα μηνών στον ιερέα που έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας σε σχολείο στο Ρέθυμνο (video)

Ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον ιερέα που καλούσε γονείς και εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο Νηπιαγωγείο του Ατσιπόπουλου, στο Ρέθυμνο, να μην φορούν τη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου έκρινε ένοχο τον ιερέα με τις κατηγορίες διέγερσης σε ανυπακοή και διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος, ενώ η δίκη τελέστηκε σε φορτισμένο κλίμα.

Ο κληρικός αρνήθηκε αρχικά να φορέσει την προστατευτική μάσκα, αλλά και απευθυνθεί στους δικαστές λέγοντας τους ότι θα τους μηνύσει για κακοδικία ενώ αρνήθηκε

να απολογηθεί αφού δεν είχε δίπλα του συνήγορο υπεράσπισης.

Ο ιερέας ενώπιον της έδρας χαρακτήρισε την απόρριψη της αναβολής που ζήτησε ως αντισυνταγματική και παρότι είπε προς τον πρόεδρο ότι τον συμπαθεί γιατί φαίνεται καλός άνθρωπος, τελικά χαρακτήρισε το δικαστήριο παράνομο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, θα ασκήσει έφεση εντός των επόμενων ημερών ενώ όπως είπε σήμερα δεν δικάστηκε ο ίδιος αλλά η αλήθεια, το δίκαιο, ο θεός και ο ίδιος έπραξε χωρίς τύψεις το καθήκον του και νιώθει περήφανος ως ιερωμένος.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος ιερέας καλούσε τους γονείς των παιδιών να μην φορούν μάσκες, αφού ο ίδιος έχει «στοιχεία και αποδείξεις» που αποδεικνύουν ότι δεν αποτελεί μέτρο προφύλαξης, ενώ τόνισε πως σε περίπτωση ελέγχου αστυνομικού και υποβολής προστίμου θα πρέπει να πάνε το αστυνομικό όργανο σε δικαστήριο γιατί «είναι αντισυνταγματικό» να σου λένε να βάλεις μάσκα.

Όταν μάλιστα του ζήτησαν να σταματήσει και να τελέσει απλά τον αγιασμό, αντέδρασε ειρωνικά, λέγοντας σε έναν πατέρα «εντάξει ΣΥΡΙΖΑίε, εντάξει ΣΥΡΙΖΑ. Κάνατε συλλαλητήρια για τον Φύσσα, για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, για τον ομοφυλόφιλο και δεν κάνατε συλλαλητήριο για τα παιδιά σας κατά της μάσκας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ, goodnet.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα