Γιάννης, το καμάρι του Μιλγουόκι – Η αποθέωση Τζαμπάρ στον Αντετοκούνμπο (video)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δέχεται συνέχεια συγχαρητήρια για τη μεγάλη του επιτυχία να ανακηρυχθεί MVP της σεζόν στο NBA, αλλά αυτά που… έρχονται από την Αμερική και από θρύλους του μπάσκετ, όπως ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο Σακίλ Ο’Νιλ και και ο Κόμπι Μπράιντ έχουν τη δική τους αξία. Την ίδια συνεχίζονται τα αφιερώματα από τους Μιλγουόκι Μπακς και με… χρώμα ελληνικό, ενώ ο «Greek Freak» σε νέες δηλώσεις του δείχνει πως παραμένει «πεινασμένος».

Ο

Γιάννης Αντετοκούνμπο φαίνεται, λοιπόν, πως δεν είναι μόνο το… καμάρι όλων των Ελλήνων, αλλά και της πόλης του Μιλγουόκι. Η πόλη-έδρα των Μπακς, ζει και αναπνέει για τον έλληνα σούπερ σταρ, επομένως είναι φυσιολογικό να νιώθουν υπερήφανοι για το κατόρθωμά του να αναδειχτεί πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου στο NBA.

El niño que pasó de vender gafas en las calles de Atenas siendo un inmigrante ilegal a ser MVP de la mejor liga del mundo.

GIANNIS ANTETOKOUNMPO #NBA #NBAAwards pic.twitter.com/IgN3tXi6ep

— MUNDO_DE_BASKET (@MUNDO_DE_BASKET) 25 Ιουνίου 2019

Τον τίτλο αυτό τον περίμεναν με μεγάλη προσμονή οι Μπακς και δεν έμειναν απλά στα συγχαρητήρια προς τον ηγέτη τους. Είχαν φροντίσει να έρθουν στην Ελλάδα και να φτιάξουν ένα συγκινητικό βίντεο από το γήπεδο των Σεπολίων, όπου απεικονίζεται ο Giannis να καρφώνει. Έλληνες θαυμαστές του, μιλάνε για τον μεγάλο σταρ και τον χαρακτηρίζουν MVP.

Παράλληλα έχουν δημοσιεύσει ακόμα ένα βίντεο από την πορεία του Αντετοκούνμπο. Από τότε που ο μικρός Giannis δήλωνε στην κάμερα ότι ονειρεύεται να γίνει παίκτης του ΝΒΑ, μέχρι σήμερα που αναδείχτηκε ο καλύτερος της χρονιάς.

Οι Μιλγουόκοι Μπακς έγραψαν και μήνυμα στα ελληνικά στα social media: «O MVP είναι Έλληνας! Συγχαρείτε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για το σημαντικότερο (μέχρι το επόμενο) παράσημο της καριέρας του».

Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, πρώτος και μοναδικός έως σήμερα παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς, που είχε καταφέρει να κερδίσει το βραβείο MVP στο ΝΒΑ, ήταν εκείνος που παρουσίασε τον έλληνα σούπερ σταρ στην τελετή των βραβείων 2019.

O θρύλος του ΝΒΑ, που κατάφερε να κρατήσει το βραβείο του MVP τρεις φορές στην διάρκεια της καριέρας του με τους Μιλγουόκι και ισάριθμες με τους Λέικερς, αναφέρθηκε στην ιστορία της ζωής του «Greek Freak», εξιστόρησε την διαδρομή του, τις μεγάλες δυσκολίες που συνάντησε εκείνος και η οικογένειά του, σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, πως μοιραζόταν ένα ζευγάρι παπούτσια με τον αδελφό του Θανάση Αντετοκούνμπο, πριν φτάσει να γίνει σταρ στο ΝΒΑ.

I respect Kareem Abdul-Jabbar too much to laugh so this is how we pronounce Giannis Antetokounmpo’s name from now on fam…. pic.twitter.com/is6qUkRw7r

— Per Sources (@PerSources) 25 Ιουνίου 2019

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άρχισε να παίζει στα 11 του χρόνια. Ήταν Νο 15 του ντραφτ το 2013, ενώ πριν φτάσει στο ΝΒΑ μοιραζόταν με το μεγαλύτερο αδελφό του Θανάση, τα μοναδικά αθλητικά παπούτσια που υπήρχαν στο σπίτι. Το 2017 έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης που έπαιξε σε All Star Game του NBA και συνεχίζει να σπάει ένα προς ένα όλα τα ρεκόρ μου με τους Μπακς. Εκεί έπαιξα από το 1969 έως το 1975. Ο Γιάννης έγινε ο 9ος παίκτης στην Ιστορία του ΝΒΑ που είχε περισσότερους από 25 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ στη διάρκεια της σεζόν», τόνισε ο κορυφαίος σκόρερ στην Ιστορία του ΝΒΑ. Λόγια που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άκουγε συγκινημένος…

Giannis Antetokounmpo se unió a Kareem Abdul-Jabbar como el segundo jugador de los Milwaukee Bucks que gana el premio como Jugador Más Valioso de la NBA.
#CDNSportsMax pic.twitter.com/Ic22dDsbi6

— CDNSportsMax (@CDNSportsMax) 25 Ιουνίου 2019

Kareem y Giannis, Abdul Jabbar y Antetokounmpo. Uno con pasado glorioso en @Bucks y otro con el sueño de conseguir exactamente lo mismo. Los dos cracks ya están presentes en el #NBAawards2019 y así muestran respeto mutuo. pic.twitter.com/6owRU5T3Py

— Nacho (@nachomiranda14) 25 Ιουνίου 2019

Ο ΜVP Γιάννης δεν γλίτωσε από το «Shaqtin’ A Fool»

Όταν ο Σακίλ Ο’Νιλ αποφασίσει να προσφέρει γέλιο κανείς δεν γλιτώνει. Ούτε και ο MVP Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Με αφορμή την ανάδειξη του έλληνα φόργουορντ σε MVP της χρονιάς στο NBA, το «Shaqtin’ A Fool» θυμήθηκε μία από τις άτυχες στιγμές του κατά την διάρκεια της regular season, αντικαθιστώντας μάλιστα την μπάλα με το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη.

The #KiaMVP trophy belongs to the Greek Freak.

Keywords
Τυχαία Θέματα