Η UEFA ερευνά καταγγελία για ρατσιστική επίθεση στο Κίεβο – Κίνδυνος τιμωρίας για Ρονάλντο

Την ώρα που στην Ελλάδα προσπαθούμε να βρούμε το πως θα βρούμε λύσεις για τα επεισόδια που έχουμε στα γήπεδα, η UEFA δεν αφήνουν να πέσουν… κάτω και θέματα που αφορούν ρατσιστικές συμπεριφορές.

Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» της UEFA μπήκε η καταγγελία των ανθρώπων της Τσέλσι για ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Κάλουμ Χάτσον – Οντόι στον αγώνα ρεβάνς με την Ντιναμό Κιέβου στην Ουκρανία

για τους «32» του Europa League. Την ίδια ώρα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κινδυνεύει με τιμωρία για όσα συνέβησαν στη ρεβάνς της Γιουβέντους με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τους «16» του Champions League.

Για το θέμα της Τσέλσι, να αναφέρουμε ότι οι «μπλε» εξέδωσαν ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία τονίζουν ότι ένας παίκτης τους δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της ουκρανικής ομάδας την περασμένη Πέμπτη (14/3). Προς το τέλος του αγώνα ακούστηκαν ήχοι μαϊμούς και ο Χάτσον – Οντόι ανέφερε το συμβάν στον αρχηγό της ομάδας του, Θέσαρ Αθπιλικουέτα. Ο τελευταίος ενημέρωσε για το περιστατικό τον διαιτητή της αναμέτρησης, Τομπίας Στίλερ. Οι άνθρωποι της Τσέλσι ανέφεραν το συμβάν στον παρατηρητή της UEFA.

Η ανακοίνωση της Τσέλσι τη Δευτέρα (18/3) για το θέμα έχει ως εξής: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε μια αναφορά ρατσιστικής επίθεσης που κατευθύνθηκε σε έναν από τους παίκτες μας στα τελευταία λεπτά του αγώνα στο Κίεβο από μια μικρή ομάδα υποστηρικτών των γηπεδούχων. Καταδικάζουμε ολόψυχα μια τέτοια αποτρόπαιη συμπεριφορά. Το θέμα αναφέρθηκε στο διαιτητή στο σφύριγμα της λήξης και ο πρόεδρος και ο γραμματέας του συλλόγου μίλησαν στον παρατηρητή της UEFA αμέσως μετά τον αγώνα. Περιμένουμε από την UEFA να διεξάγει μια διεξοδική έρευνα και θα παράσχουμε πλήρη συνεργασία».

****

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα πρέπει να απολογηθεί στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA (είχε ξεκινήσει έρευνα) την προσεχή Πέμπτη (21/3), λόγω της απρεπούς χειρονομίας με την οποία πανηγύρισε το ένα από τα τρία γκολ που πέτυχε με την Ατλέτικο Μαδρίτης, για τη φάση των «16» του Champions League.

L’Uefa apre inchiesta sul gesto di Ronaldo che emula Simeone https://t.co/h13ZGzZCNM pic.twitter.com/FH0AY2lJ2K

— Rainews (@RaiNews) 18 Μαρτίου 2019

Να θυμίσουμε ότι ο πορτογάλος αστέρας έκανε χειρονομία (όπως είχε πράξει στον πρώτο αγώνα και ο προπονητής των «ροχιμπλάνκος» Ντιέγκο Σιμεόνε). Ο αργεντινός τεχνικός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ, αλλά όχι με αποκλεισμό. Ο Ρονάλντο φαίνεται, πάντως, να βρίζει τους φιλάθλους της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Να θυμίσουμε ότι η… κόντρα είχε ξεκινήσει από τον αγώνα στη Μαδρίτη, όταν ο «CR7» έδειξε με τα δάχτυλά του στον κόσμο τα πέντε Champions League, έχοντας ακούσει αποδοκιμασία. Στη συνέχεια του απάντησε και ο πρόεδρος της Ατλέτικο.

Cristiano Ronaldo charged by Uefa over goal celebration https://t.co/mzMjMzMsgv pic.twitter.com/eQWU0sl3q6

Today in Print (@TodayinPrintngr) 18 Μαρτίου 2019

****

Όπως αναμενόταν και είχε γίνει γνωστό, ο Μόντσι επέστρεψε στη Σεβίλη. Η ομάδα της Ανδαλουσίας ανακοίνωσε την επιστροφή του 50χρονου παράγοντα (Ραμόν Ροντρίγκες Βερντέχο είναι το πλήρες όνομά του), ο οποίος τον Απρίλιο του 2017 άφησε τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ισπανικής ομάδας, μετά από 17 χρόνια, για ν’ αναλάβει το ίδιο πόστο στη Ρόμα.

Δύο χρόνια μετά έλυσε το συμβόλαιο του με την ιταλική ομάδα και επιστρέφει στη Σεβίλη, αν και το όνομά του είχε γραφτεί και για την Άρσεναλ. Ο Μόντσι ήταν ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών του συλλόγου της Ανδαλουσίας, καθώς με τις αποφάσεις του έχτισε την ομάδα, η οποία έφθασε στην κατάκτηση πέντε Europa League (2006, 2007, 2014, 2015, 2016), ενός Super Cup Ευρώπης και δύο κυπέλλων Ισπανίας.

“I don’t want this to be a goodbye. I want this to be a see you soon”

Keywords
Τυχαία Θέματα