Η Ελλάδα κατέκτησε τη 2η θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft (εικόνες)

Η Ελλάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού καινοτομίας της Microsoft, Imagine Cup 2018 που ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουλίου στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πάνω από 3.000 πρωτότυπες προτάσεις φοιτητών πληροφορικής

από ολόκληρο τον κόσμο παρουσιάστηκαν στο διαγωνισμό που κορυφώθηκε χτες με τους τελικούς να λαμβάνουν χώρα στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, στο Redmond του Seattle.

Οι 20 ομάδες φιναλίστ, χρησιμοποίησαν τεχνολογίες όπως Τεχνητή Νοημοσύνη, Big Data, Mixed Reality σε συνδυασμό με ομαδική δουλειά και πολύ πάθος, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο πώς οι νέοι σήμερα με τη δύναμη της επιστήμης της πληροφορικής και την τεχνολογίας, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο.

Θερμά συγχαρητήρια στους φοιτητές και το ΑΠΘ! ✌️ https://t.co/e3bdpmp8dr

biscotto 2310 (@biscotto2310) 27 Ιουλίου 2018

Η ελληνική ομάδα, από το Εργαστήριο Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονικης, απαρτίζεται από τους Ανδρέα Λουτζίδη, Αναστασία Ντράχα και Ιάσονα Χατζηκώστα, με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη.

Η πρότασή τους, το project iCry2Talk κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις 20 φιναλίστ ομάδες στην τελική φάση, με την εφαρμογή που αποκρυπτογραφεί το κλάμα του μωρού, δίνοντας για πρώτη φορά απάντηση σε βασικά ερωτήματα των γονιών και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και υψηλή βαθμολογία από την κριτική επιτροπή.

Στον διαγωνισμό της Microsoft «Imagine Cup 2018», η Ομάδα του ΑΠΘ συμμετείχε με την καινοτόμα εφαρμογή #iCry2Talk, που χρησιμοποιεί τεχνικές βαθιάς μηχανικής μάθησης (Deep Machine Learning) για να «μεταφράσει» το κλάμα του μωρού σε λόγο. ➡️ https://t.co/HdpBl8K8zB pic.twitter.com/72YbxTqit9

— Thess Inno Zone (@thessinnozone) 27 Ιουλίου 2018

Η ομάδα iCry2Talk δημιούργησε μια καινοτόμο εφαρμογή που χρησιμοποιεί τεχνικές βαθιάς μηχανικής μάθησης (Deep Machine Learning), για να μεταφράσει το κλάμα του μωρού σε λόγο και έκλεψε τις εντυπώσεις. Μέσω της εφαρμογής, οι τεταρτοετείς φοιτητές του ΤΗΜΜΥ, αποκρυπτογραφούν το κλάμα του μωρού, το οποίο μετατρέπεται σε γραπτό λόγο ή εικόνα, με σκοπό να παρέχουν στους γονείς και τους φροντιστές πολύτιμες πληροφορίες για τον λόγο που κλαίει το παιδί.

Η εφαρμογή iCry2Talk βασίζεται στην υπόθεση ότι ο αποτελεσματικός συνδυασμός και η ανάλυση διαφορετικών πηγών πληροφορίας, μέσω προηγμένων τεχνικών επεξεργασίας σήματος και αλγορίθμων βαθιάς μάθησης, μπορούν τελικά να γεφυρώσουν το κενό που υπάρχει στην επικοινωνία μεταξύ των γονέων και του μωρού τους, ενώ επιδιώκει να στηρίξει κάθε νέο ή άπειρο γονιό, παρέχοντάς τους ένα αντικειμενικό εργαλείο για την αναγνώριση της αιτίας του κλάματος και την άμεση και κατάλληλη φροντίδα του μωρού.

iCry2Talk: Η εφαρμογή που μεταφράζει το κλάμα του μωρού βραβεύτηκε και θα την λατρέψεις! https://t.co/6FwQf5Zaw6 pic.twitter.com/FSqva1ggs9

Queen.gr (@Queen_gr) 27 Ιουλίου 2018

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα