Η φωτογραφία του παραολυμπιονίκη κολύμβησης που στέλνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα

Ο Αντώνης Τσαπατάκης, ο χανιώτης παραολυμπιονίκης κολυμβητής που έχει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, βίωσε τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του σε ηλικία 18 ετών όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε, τραυματίστηκε σοβαρά και καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η θέληση όμως και η ψυχική του δύναμη ποτέ δεν τον εγκατέλειψαν. Οι απίθανες φωτογραφίες που έβγαλε όρθιος μέσα στην πισίνα στην οποία προπονείται με το αναπηρικό καροτσάκι να βρίσκεται πίσω του, στέλνουν ένα συγκλονιστικό μήνυμα: το πόσο σημαντικό είναι το πάθος για να συνεχίσει

κανείς να αγωνίζεται ακόμα και σε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις, αλλά και το πόσα μπορείς να καταφέρεις αν κάτι το αγαπάς αληθινά.

Το μήνυμά του απλά συγκινεί:

«Ήταν ανταλλαγή…Έδωσα την δύναμη του περπατώ και πήρα την υπερδύναμη του να βοηθάω τους άλλους να «περπατούν» μεταφορικά και κυριολεκτικά…Η μόνη απτή ανάμνηση, οι λιγοστές φωτογραφίες.Υπάρχει όμως και η «συναισθηματική» ανάμνηση, όπως λέω. Αυτή που βιώνω όταν είμαι μέσα στη πισίνα.
Εκεί που γαλουχήθηκα από τα 5 μου.Εκεί που νίκησα, έχασα, αλλά ξανανίκησα.
Εκεί που στα 18 μου έγινε η «ανταλλαγή» και πάλι όμως νίκησα, έχασα αλλά θα ξανανικήσω.
Εκεί που κάθε μέρα θυμάμαι να περπατάω, ώσπου κάνω τα πρώτα μου βήματα ξανά…»

Keywords
Τυχαία Θέματα