Η γκάφα της ΚΕΔΕ με έγγραφό της για το υπαίθριο εμπόριο (εικόνα)

Εξεπλάγη η ΚΕΔΕ, όπως διατυπώνει σε δελτίο Τύπου της, από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για το ότι ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου δεν ήταν ενημερωμένος σχετικά με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της επί του σχεδίου νόμου για το υπαίθριο εμπόριο.

Και πώς να ήταν ενημερωμένος ο κ. Παπαδημητρίου , αφού το έγγραφο της ΚΕΔΕ με τις προτάσεις της, δεν απεστάλη στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, αλλά στο…

Εσωτερικών, όπως άλλωστε από τα ίδια τα έγγραφα της ΚΕΔΕ.

Μετά την γκάφα της ΚΕΔΕ, έλαβε γνώση του θέματος το «σωστό» υπουργείο, κύκλοι του οποίου απάντησαν επί της ουσίας στην επιστολή της Ένωσης.

Οι ίδιοι κύκλοι, σχολίασαν πως με ικανοποίηση διαπιστώνει το υπουργείο Οικονομίας ότι συμφωνεί η ΚΕΔΕ στο γεγονός ότι η πρόταση νόμου είναι στη σωστή κατεύθυνση. Όσον αφορά δε, την πρόταση για αύξηση του ποσοστού καταβολής ‭‬του‭ ‬ημερήσιου‭ ‬‬τέλους‭ ‬‬που‭‬ προτείνεται‭ ‬από ‬την‭ ‬ΚΕΔΕ,‭ ‬υπενθυμίζεται ότι‭ ‬‬ο υφιστάμενος νόμος προβλέπει για όλη την επικράτεια να αποδίδεται το 60% στις Περιφέρειες και το 40% στους δήμους, ενώ στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται για την υπόλοιπη χώρα, πλην της Περιφέρειας Αττικής και της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, το ποσοστό αυτό να αντιστρέφεται υπέρ των δήμων. Τέλος, το υπουργείο Οικονομίας, έχει επισημάνει ήδη ότι μετά τη λήξη της ηλεκτρονικής διαβούλευσης του σχεδίου νόμου, ‬θα λάβει υπόψη όλες τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις που θα υποβληθούν, ώστε το τελικό κείμενο‭ ‬του‭ ‬‬νομοσχεδίου‭ ‬να‭ ‬αποτυπώνει‭ ‬την‭‭ ‬εντατική‭ ‬‬και‭ ‬πολύπλευρη‭ ‬προσπάθεια‭ ‬του υπουργείου για ρύθμιση και εξυγίανση αυτού του τομέα και κατ’ επέκταση την προάσπιση του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος, σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα