Η Κεφαλογιάννη στο Women Political Leaders – Θα ενημερώσει ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν μόνο 5 γυναίκες;

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ορίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο ως πρέσβειρα στο Women Political Leaders, ένα δίκτυο παγκόσμιας κλίμακας που επιδιώκει την ισχυρή παρουσία γυναικών σε ηγετικές πολιτικές θέσεις.

Κάτι, δηλαδή, το οποίο είναι αρκετά αντιφατικό με το γεγονός ότι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχουν μόλις πέντε γυναίκες, γεγονός το οποίο σχολιάστηκε δυσμενώς και εκτός συνόρων μετά την περιβόητη συνέντευξη του στο BBC.

Τότε, για όσους δεν θυμούνται,

ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει πως «δυστυχώς δεν υπάρχουν τόσες γυναίκες που θα ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν με την πολιτική», προκαλώντας την αντίδραση της δημοσιογράφου, η οποία του απάντησε: «είστε σοβαρός; Σε ολόκληρη τη χώρα, με όλες αυτές τις υπέροχες γυναίκες; Είμαι σίγουρη ότι εγώ θα μπορούσα να βρω έμπειρες γυναίκες στην Ελλάδα και να τις τοποθετήσω στις κυβέρνηση και ως εξωκοινοβουλευτικές υπουργούς».

Άραγε η Όλγα Κεφαλογιάννη θα ενημερώσει το Women Political Leaders ότι στην κυβέρνηση της Ελλάδας υπάρχουν μόλις πέντε γυναίκες;

Δείτε το tweet της Όλγας Κεφαλογιάννη:

Το ελληνικό κοινοβούλιο με όρισε πρέσβειρα στο Women Political Leaders (@WPLeadersOrg). Μεγάλη η τιμή και η ευθύνη να εκπροσωπώ τη χώρα μας σε ένα δίκτυο παγκόσμιας κλίμακας που επιδιώκει την ισχυρή παρουσία γυναικών σε ηγετικές πολιτικές θέσεις. Η πρόκληση είναι μεγάλη. pic.twitter.com/NFJXv9hso0

— Όλγα Κεφαλογιάννη (@olgakef) July 29, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα