Η στιγμή που οι ΗΠΑ ρίχνουν στο Αφγανιστάν τη «μητέρα όλων των βομβών» (video)

Το βίντεο δείχνει τη βόμβα να εκρήγνυται στο ΑφγανιστάνΟ αμερικανικό στρατός δημοσίευσε το βίντεο

Ένα συγκλονιστικό βίντεο δημοσιεύτηκε στο tweeter του αμερικανού στρατού. Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που οι ΗΠΑ ρίχνουν τη «μητέρα όλων των βομβών» στο Αφγανιστάν, στοχεύοντας σε υπόγειες σήραγγες που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος.

#USFOR_A GBU-43

strike against ISIS-K cave and tunnel systems in #Achin district, #NangarharProvince, Afghanistan, April 13, 2017. pic.twitter.com/2iuGOQy6tH

— USForces Afghanistan (@USFOR_A) 14 Απριλίου 2017

Ο αμερικανικός στρατός έριξε την πιο ισχυρή – μη πυρηνική – βόμβα που υπάρχει και χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, στο Αφγανιστάν και συγκεκριμένα στην επαρχία Νανγκαρχάρ σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Η βόμβα «GBU-43» είναι, επίσης γνωστή ως «η μητέρα όλων των βομβών» και σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στόχευσε σε υπόγειες σήραγγες που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος.

H βόμβα, βάρους 10.000 κιλών, ερρίφθη στις 19.00 τοπική ώρα από ένα αεροσκάφος MC-130.

Η τοποθεσία

Ένα αραιοκατοικημένο σημείο χτυπήθηκε από τη βόμβα, όπου 600 έως 800 τζιχαντιστές θεωρείται πως είχαν βρει καταφύγιο και οργάνωναν τις «επιχειρήσεις» τους, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.

Η περιοχή που αποτέλεσε τον στόχο της πανίσχυρης βόμβας βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν και πρόκειται για ένα βραχώδες τοπίο γεμάτο σπηλιές και «αμυντικά» τούνελ, κάτι που κάνει εύκολο το να αμυνθείς, αλλά δύσκολο το να επιτεθείς, σύμφωνα με τον διπλωματικό συντάκτη του CNN.

Η ικανοποίηση Τραμπ

«Είμαι πραγματικά περήφανος για τους στρατιωτικούς μας. Είναι μια νέα επιτυχία», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

«Τους έχω δώσει λευκή επιταγή. Ειλικρινά για αυτό τον λόγο έχουν σημειώσει τόσες επιτυχίες τον τελευταίο καιρό. Αν συγκρίνετε τι συνέβη τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες με όσα συνέβησαν τα τελευταία οκτώ χρόνια, θα δείτε τεράστια διαφορά», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα