Ηχηρό μήνυμα της «L’ Equipe» κατά της ομοφοβίας

Αυτό το Σάββατο (4/5) η έγκυρη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe» στο περιοδικό που φιλοξενεί με το φύλλο που θα τυπωθεί, θέλει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της ομοφοβίας.

Συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο έντυπο έχει θέμα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι αθλητές σε όλον τον κόσμο και ειδικά σε χώρες όπου «βασιλεύει» ο συντηρητισμός. Έτσι, επέλεξε επικό, θα λέγαμε ιστορικό εξώφυλλο στο περιοδικό.

Δυο άνθρωποι του κινηματογράφου, που παριστάνουν τους πολίστες

φιλιούνται στο στόμα, στο πλαίσιο φωτογράφισης για την συγκεκριμένη έκδοση. Η γαλλική εφημερίδα θέλει μέσω αυτού του ειδικού τεύχους να θίξει το σοβαρό θέμα της ομοφοβίας και τις προεκτάσεις του. Θέλει, με τη βοήθεια του καλλιτεχνικού κόσμου, να βάλει έναν φραγμό στον στιγματισμό, στις παρενέργειες που υπάρχουν στην κοινωνία μας. Με το μήνυμα: Σταματήστε.

Το ανδρικό πόλο είναι κατεξοχήν άθλημα που κυριαρχεί η δύναμη και λόγω της σωματικής διάπλασης που έχουν οι πολίστες. Το πόλο έφερε στη Γαλλία πρόσφατα και έναν ευρωπαϊκό τίτλο (Μαρσέιγ) και η «L’ Equipe» θέλει να δείξει το δρόμο για μια κοινωνία που όλοι είναι αποδεκτοί.

Να αναφέρουμε πως οι δυο πρωταγωνιστές της φωτογράφισης είναι οι Adrien Leongue και Cédric Le Gallo, οι οποίοι συμμετέχουν στην ταινία «LES CREVETTES PAILLETÉES» που έχει θέμα και το πόλο αλλά και την ομοφοβία. Είπαμε, δεν είναι πολίστες αλλά καλλιτέχνες και συγκεκριμένα άνθρωποι του κινηματογράφου, που θέλουν να περάσουν και αυτοί το δικό τους μήνυμα.

Στο συγκεκριμένο τεύχος υπάρχει, μάλιστα, και η ιστορία του Τζον Φασάνου του ποδοσφαιριστή που τόλμησε να μιλήσει για την ομοφυλοφιλία.

L’histoire de la une du magazine L’Équipe qui s’attaque à l’homophobie dans le sport, avec un cliché mémorable du photographe Roberto Frankenberg https://t.co/Y3RX7aO1W1 pic.twitter.com/ZHFE3GL3z6

— le magazine L’ÉQUIPE (@lemaglequipe) 3 Μαΐου 2019

A revista francesa L’Equipe fez um levantamento sobre as dificuldades dos atletas homossexuais pelo mundo e abordou a situação brasileira.
O que você acha?#iGhttps://t.co/yi5kpW6ovJ

— Portal iG (@iG) 3 Μαΐου 2019

Plus de tabous, plus d’omerta dans le sport. On avance.
Non à l’#homophobie pic.twitter.com/SmfWb5ZQCl

— Roxana Maracineanu (@RoxaMaracineanu) 3 Μαΐου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα