Ικανοποίηση για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ στη δυτική Ελλάδα (εικόνες)

Κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος, την Τρίτη, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ καθώς όπως είπε, «οι στόχοι επιτεύχθηκαν στο σύνολό τους».

«Η επίτευξη των στόχων δεν είναι στους αριθμούς, αλλά στα χρήματα που πέφτουν στην τοπική οικονομία και ενισχύουν την απασχόληση», πρόσθεσε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Οι κύριες αναπτυξιακές προτεραιότητες του Περιφερειακού

Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας που τέθηκαν, είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, η ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές, τα ολοκληρωμένα σχέδια αστικής ανάπτυξης και η αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα και της υπαίθρου.

Στόχος της Περιφέρειας, όπως ειπώθηκε, είναι «η αξιοποίηση του αναξιοποίητου δυναμικού της περιοχής και η διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος, με σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη οικονομικά και κοινωνικά».

«Συνεχίζουμε με υπεύθυνη διαχείριση και διαφάνεια την υλοποίηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τις ανάγκες της κοινωνίας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της καινοτομίας» τόνισε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιό μας για την ανάπτυξη της περιοχής. Στόχος μας και για το 2018 είναι η αποτελεσματικότητα».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: Agriniopress.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα