Ισόβια και πάλι στη «φόνισσα του Κορωπίου» – Έρευνα και για τον σύντροφό της και πρώην σύζυγο του θύματος

Ισόβια και 18 μήνες επιβλήθηκε εκ νέου από το Εφετείο στην αποκαλούμενη φόνισσα του Κορωπίου. Η ποινή της επιβλήθηκε από το Εφετείο και είναι ίδια με αυτή που της είχε επιβάλλει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Ακόμη στη νεαρή γυναίκα επιβλήθηκε χρηματική ποινή 1.000 ευρώ. Στην κατηγορουμένη δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Όπως και πρωτόδικα, κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Επιπλέον, με την απόφασή του το δικαστήριο διέταξε τη διαβίβαση αντιγράφων της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

για να διερευνηθεί εάν ο πρώην σύντροφος της κατηγορουμένης έχει διαπράξει το αδίκημα της συνέργειας δια παραλείψεως στην πράξη της 30χρόνης.

Το δικαστήριο διασκέφτηκε προκειμένου να λάβει την τελική απόφασή του επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν νωρίτερα οι συνήγοροι της κατηγορουμένης (πρότερος σύννομος βίος και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) και αποφάσισε ότι δεν γίνεται αποδεκτό

Ζήτησε συγγνώμη, καταπέλτης η εισαγγελέας – «Υπήρξε σχεδιασμός»

Στροφή στο Θεό δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη (30/06) ότι έκανε η νεαρή γυναίκα, κάτι που είχε πει και στο παρελθόν, που έχει καταδικασθεί για το έγκλημα στο Κορωπί, έχοντας προφυλακιστεί από τη στιγμή που απολογήθηκε.

Η αποκαλούμενη και ως φόνισσα του Κορωπίου η οποία το καλοκαίρι του 2016 και συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου, δολοφόνησε με μαχαίρι μπροστά στα μάτια των παιδιών της, μια 35χρονη γυναίκα, σύζυγο του άνδρα με τον οποίο η ίδια διατηρούσε ερωτικό δεσμό. Η κατηγορουμένη δικαζόταν στο Εφετείο για τις συγκεκριμένες πράξεις.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της ζήτησε να της αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και η πρότασή του εξετάστηκε. Με στόχο να «σπάσουν» τα ισόβια που πρωτόδικα της έχουν επιβληθεί, κάτι που δε δέχτηκε το δικαστήριο.

Κατά την απολογία της η κατηγορούμενη, ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος – την «συγχωρεμένη» όπως αποκαλούσε την άτυχη γυναίκα- και τα παιδιά της και είπε χαρακτηριστικά: «Ήρθα εδώ να ζητήσω συγνώμη προς όλους, και τα παιδιά της συγχωρεμένης και τα δικά μου παιδιά. Τα τελευταία χρόνια από τότε που έφυγαν τα παιδιά μου έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φυλακή. Είμαι πολύ πιο συνειδητοποιημένη πλέον….».

Νωρίτερα, στο κάδρο των ευθυνών έβαλε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας τον πρώην σύζυγο της 35χρονης που δολοφονήθηκε, πριν από τέσσερα χρόνια, στο Κορωπί από την σύντροφο του μπροστά στα μάτια των παιδιών τους.

Η εισαγγελική λειτουργός αφού εισηγήθηκε την καταδίκη της αποκαλούμενης «φόνισσας του Κορωπίου» ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και τα πρακτικά της δίκης να αποσταλούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν συνέργεια στην υπόθεση του 45χρονου άνδρα που αποτέλεσε το μήλον της έριδος μεταξύ των δυο γυναικών με μοιραία κατάληξη.

Η εισαγγελέας εστίασε στο γεγονός ότι, κατά την άποψή της, ο άνδρας παρότι γνώριζε για την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης όχι μόνο δεν φρόντισε να την αποτρέψει αλλά με τις ενέργειες του την ενίσχυσε.

Η εισαγγελέας στην αγόρευση της ήταν καταπέλτης κατά της νεαρής κατηγορούμενης, η οποία πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια, ζητώντας την καταδίκη της χωρίς ελαφρυντικά, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η εισαγγελική λειτουργός μίλησε για ανθρωποκτόνο σκοπό της κατηγορουμένης και στοιχειοθέτησε την άποψη της αναφερόμενη στα «αλλεπάλληλα χτυπήματα, τα επεισόδια μεταξύ των δυο γυναικών, τις απειλές σε βάρος της αλλά και από μίσθωση αυτοκινήτου και το μαχαίρι που αγόρασε».

«Το μαχαίρι που έπληξε το θύμα και η συμπεριφορά που έδειξε την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν το σκέφτηκε.

Αν είχε λάβει τέτοια επιθετική τάση από το θύμα, τότε το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να προστατεύσει το παιδί της. Δεν συντρέχει ο παράγοντας της τέλεσης του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχικής ορμής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα