Ιστορική συμφωνία στα Ανώγεια για τη δολοφονία του Στρατάκη – Πώς δύο οικογένειες «έσβησαν» τη βεντέτα

Μία ιστορική στιγμή βιώνουν τα Ανώγεια, 15 μήνες μετά τη δολοφονία του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη με τις δύο οικογένειες ν’ αφήνουν στην άκρη τη βεντέτα και να υπογράφουν το «συμβόλαιο ειρηνικής συνύπαρξης».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο καθηγητής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλης Βουϊδάσκης, με άρθρο του στο anogi.gr, ολόκληρη η κοινωνία βοήθησε τις δύο οικογένειες να στραφούν σε αυτή τη λύση για να επανέλθει η

ηρεμία στην τοπική κοινωνία.

«Η ανακοίνωση αυτής της πρωτόγνωρης είδησης αιφνιδίασε θετικά τους πάντες και περισσότερο αυτούς, που έλεγαν ότι εκείνη η εκρηκτική κατάσταση θα οδηγούσε νομοτελειακά σε μια αναπόφευκτη αιματηρή συμπλοκή. Όμως, οι λιγότερο απαισιόδοξοι και από τις δυο μεριές των εμπλεκομένων, ενώ δεν υποβάθμιζαν την επικινδυνότητα της υπόθεσης, πίστευαν πως η ελπίδα για μια θετική έκβαση ήταν πάντα ζωντανή. Γι’ αυτό έσφιξαν τα χέρια και συνεργάστηκαν αρμονικά προς αυτή την κατεύθυνση. Γνωρίζοντας την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου και προπάντων την ύπαρξη Εκείνου που καθορίζει τις ζωές μας, αθόρυβα και υπομονετικά, ανέλαβαν πρωτοβουλία για τη μείωση της έντασης και την αποτροπή του «μοιραίου», με σύμμαχο τον πανδαμάτορα χρόνο», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Βουϊδάσκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα