Και το altsantiri.gr αποκλείστηκε από την καμπάνια του «Μένουμε Σπίτι» και δεν έλαβε ούτε ευρώ

Τις τελευταίες μέρες και μετά τη δημοσιοποίηση των ΜΜΕ που συμμετείχαν στην κυβερνητική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και τα οποία μοιράστηκαν το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, εμείς εδώ, στο altsantiri.gr, αποφασίσαμε συνειδητά να τηρήσουμε στάση αναμονής μέχρι τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ποσά που πήρε κάθε Μέσο ξεχωριστά.

Η δημοσιοποίηση αυτής ακριβώς της λίστας θεωρήθηκε από μας ως αυτονόητη στο πλαίσιο της διαφάνειας που χαρακτηρίζει κάθε δημοκρατική χώρα. Κάναμε λάθος.

Όσο οι μέρες περνούν η κυβέρνηση (και οι υπουργοί

της όπως την εκφράζουν στα τηλεοπτικά πάνελ και στις ραδιοφωνικές τους συνεντεύξεις) όχι μόνο δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να δουν το φως της δημοσιότητας τα ποσά που μοιράστηκαν στα ΜΜΕ, αλλά ουσιαστικά ενημέρωσε τους Έλληνες ότι η επιλογή των Μέσων ήταν απολύτως σωστή και ότι τα Μέσα αυτά που επιλέχθηκαν τηρούν όλες τις προδιαγραφές.

Κι επειδή δεν φαίνεται ότι θα μάθουμε στο άμεσο μέλλον τα ποσά που μοιράστηκαν, αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας και κάθε ενδιαφερόμενο πως το altsantiri.gr αποκλείστηκε από την κυβερνητική αυτή καμπάνια και δεν μπήκε στα ταμεία του ούτε ένα ευρώ.

Δεν πληροί τις προδιαγραφές ή συμβαίνει κάτι άλλο;Κι αν δεν πληροί τις προδιαγραφές, ποιες ακριβώς είναι αυτές;Υπολογίστηκε ο αριθμός των δημοσιογράφων που εργάζονται στο altsantiri.gr;Υπολογίστηκε ο αριθμός των θεμάτων σχετικών με τον κορονοϊό που δημοσιεύτηκαν στο altsantiri.gr;Υπολογίστηκε η επισκεψιμότητα του altsantiri.gr;Υπολογίστηκε η κατάταξη του altsantiri.gr στο Alexa Traffic Ranking;Υπολογίστηκαν οι αλληλεπιδράσεις των δημοσιεύσεών του altsantiri.gr στο facebook;

«Αυτοί που δεν συμμετείχαν στην καμπάνια ήταν Μέσα που διακινούν fake news ή προκαλούν σύγχυση στο κοινό», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Αν αυτά μόνο είναι τα κριτήρια, απαντάμε – όχι στον κ. Πέτσα, αλλά στους αναγνώστες μας – πως από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του κορονοϊού, εμείς εδώ στο altsantiri.gr, προσεγγίσαμε το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή κι ακολουθώντας τις συμβουλές των αρμοδίων.

Καλύψαμε καθημερινά σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση της ΕΡΤ τη σχετική ενημέρωση, δημιουργήσαμε ξεχωριστή ενότητα ειδήσεων σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη και γενικότερα κάναμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν έτσι ώστε να καταγράψουμε την επικαιρότητά της πανδημίας, αλλά και να διαδώσουμε τα μηνύματα τόσο της κυβέρνησης, όσο και των ειδικών για την προστασία των συμπολιτών μας.

Όχι γιατί κάποιος μας είπε, αλλά γιατί ακριβώς αυτή ήταν η υποχρέωσή μας απέναντί σε μια παγκόσμια υγειονομική κρίση.

Προς απογοήτευσή μας, είδαμε στη λίστα με τα 1.232 ΜΜΕ που συμμετείχαν στην καμπάνια, sites που είναι ανενεργά, sites και blogs με μηδενική αναγνωσιμότητα, sites που εδώ και χρόνια δεν έχουν ανανεωθεί, sites συγγενών και φίλων – επίσης με πολύ χαμηλή αναγνωσιμότητα, sites που πουλούν σκευάσματα αμφιβόλου ποιότητας και sites που έχουν καταγραφεί αρκετές φορές ως υπεύθυνα για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Αν τα κριτήρια της κυβέρνησης είναι τέτοια που εξασφάλισαν κρατική χρηματοδότηση τα παραπάνω ΜΜΕ, τότε αισθανόμαστε υπερήφανοι που δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ.

Ενημερώνουμε, ωστόσο, τον κ. Πέτσα και την κυβέρνηση πως εμείς εδώ, στο altsantiri.gr, θα συνεχίσουμε τη «διάχυση και διείσδυση των μηνυμάτων της εκστρατείας», που είναι και ο σκοπός της καμπάνιας.

Ακόμα κι αν απουσιάζουμε από τα excel του Μαξίμου…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μένουμε Σπίτι,menoume spiti