Καιρός: Νεφώσεις με βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, Τετάρτη (16/3/2016), με κύρια χαρακτηριστικά τις νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τις τοπικές βροχές ενώ στα δυτικά αναμένονται σποραδικές καταιγίδες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία – Θράκη
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – δυτική Στερεά – δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά νότιοι 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – ανατολική Στερεά – Εύβοια – ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες – Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα