Κλάμα χαράς και δάκρυ από στεναχώρια ανέδειξαν το μεγαλείο του αθλητισμού (video)

Του Λευτέρη Δαγρέ

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο Άγιαξ αποκλείστηκε και λόγω του… DNA του, σ’ ένα ματς που «γεννήθηκαν» ξανά εικόνες ομορφιάς μέσα σ’ ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Το κλάμα από χαρά και το δάκρυ από την στεναχώρια στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» είχαν την ίδια «πηγή», όταν ο Λούκας Μόουρα στην… εκπνοή πέτυχε το χατ – τρικ και έστειλε στα… ουράνια την Τότεναμ με το τελικό 3-2 υπέρ των «πετεινών» στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Champions League.

Αναδεικνύοντας, πάνω από όλα, το μεγαλείο του αθλητισμού.

Το «DNA» του «Αίαντα» μας ανάγκασε όλους να βγάλουμε το καπέλο στην ολλανδική ομάδα στην τρομερή πορεία της στον θεσμό φέτος. Στην πιο κρίσιμη στροφή οι παίκτες του Άγιαξ δεν το… απαρνήθηκαν, πηγαίνοντας στο πλευρό της… σκοπιμότητας. Μετά τον τέλος του αγώνα, ο τεχνικός του συλλόγου Έρικ Τεν Χαγκ «βομβαρδίστηκε» από ερωτήσεις, με τους δημοσιογράφους να του… χρεώνουν πως ο «Αίαντας» δεν κοίταξε να… διαφυλάξει το «χρυσό» 2-2, που έδινε πρόκριση μετά το 0-1 και στο Λονδίνο. «Μήπως παίζατε ψηλά και στα τελευταία λεπτά;», «Μήπως αργήσατε να κάνετε την 3η αλλαγή;», ρωτούσαν οι ρεπόρτερ.

Οι παίκτες του Άγιαξ στην πιο κρίσιμη στιγμή της πορείας τους στο Champions League παρέμειναν πιστοί στη φιλοσοφία τους: «Οι ποδοσφαιριστές δεν θα είναι ποτέ πιο σημαντικοί από το ίδιο το παιχνίδι και πως ποτέ η επιτυχία δεν θα είναι σημαντικότερη από την ομορφιά στον αγωνιστικό χώρο». Η ολλανδική ομάδα είχε ευκαιρίες – όπως και η Τότεναμ – να σκοράρει, θα μπορούσε να είχε… καθαρίσει την πρόκριση, έχοντας για παράδειγμα δοκάρι με τον Ζίγιεχ. Τότε όλοι θα τους αποθέωναν ξανά, τώρα δέχτηκαν το «ζεστό» χειροκρότημα από τον κόσμο τους.

Οι παίκτες του Άγιαξ λειτουργούσαν στον αγωνιστικό χώρο με βάση αυτή τη φιλοσοφία, με στόχο να μην μείνουν στο ισόπαλο 2-2, αλλά να πάρουν και τη νίκη. Τελικά, «χτύπησε» τους γηπεδούχους ο Λούκας Μόουρα, τη στιγμή που ήταν έτοιμοι να φωνάζουν «Ναι, προκριθήκαμε…». Το «χτύπημα» ήρθε, λίγο μετ΄από την πρώτη… φορά που ο Ονάνα κοίταξε να κλέψει κανά… δευτερόλεπτο και πήρε κίτρινη κάρτα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Δείτε «μαγικό» βίντεο με τις όμορφες εικόνες που είχαμε με τη λήξη του αγώνα:

Raw emotion. This is what it means.

Keywords
Τυχαία Θέματα