Κλειστά όλα τα σχολεία την Παρασκευή στην Αττική λόγω «Ζορμπά» – Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στην Αττική λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Ζορμπάς», μετά από απόφαση της Περιφέρειας.

Οι δήμαρχοι σε συνεννόηση με περιφερειάρχες αποφάσισαν να κλείσουν τα σχολικά συγκροτήματα, αλλά και παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις, για την ασφάλεια μαθητών και των γονέων τους.

Συγκεκριμένα στη ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση λήφθηκε «λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων

και μετακίνησης των μαθητών».

Στην απόφαση αυτή συνέτεινε και η αυριανή «ημέρα αθλητισμού» για όλη τη χώρα, όπου με τις παρούσες καιρικές συνθήκες και τις συνεχείς μετακινήσεις των μαθητών σε αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι υπαίθριοι εγκυμονούσαν περαιτέρω κινδύνους οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αποτράπηκαν.

Αρχικά, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστου Καπάταη, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στα νότια προάστια.

Διαβάστε την απόφαση:

«Διακοπή μαθημάτων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων»

Έχοντας υπόψη:

1.Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 (ΚΕΦ.Ε΄ άρθρο 186) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης»

Το άρθρο 4 του Π.Δ.79/2017 (ΦΕΚ 109/τ.Α΄/1-08-2017)
Την με αρ. 37419/13479/08-05-2018 (ΦΕΚ 1661/τ.Β΄/11-05-2018) απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με την οποία εγκρίνει τη με αρ. 121/2018 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Αττικής με την οποία τροποποιείται – επικαιροποιείται ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής.
Τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Τη διακοπή μαθημάτων την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, όλων των σχολείων Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Δήμων της Π.Ε. Νότιου Τομέα εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΑΤΑΗΣ.

Σε αυξημένη ετοιμότητα καλεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα