Κορονοϊός: Ανησυχία από τα αυξημένα κρούσματα – «Καμπανάκι» για τοπικά lockdown (video)

Ανησυχία προκαλούν τα 97 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο τετραήμερο στην Ελλάδα, τα οποία σε συνδυασμό με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε νησιά, όπως η Μύκονος, προκαλούν «πονοκέφαλο» στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και κατ’ επέκταση στην κυβέρνηση.

Ενδεικτικό των εξελίξεων είναι το ότι επανέρχεται η καθημερινή

γραπτή ενημέρωση για τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Δευτέρα 8/6 το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 97 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο τετραήμερο και δύο νέους θανάτους από τον νέο κορονοϊό. Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Σκέψεις για νέα μέτρα

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και διεθνές και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί» αναφέρει η τελευταία παράγραφος της σημερινής επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ, με την κυβέρνηση να στέλνει μήνυμα για την πιθανότητα νέων μέτρων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός, ενώ υπάρχουν σκέψεις για έναν νέο γύρο περιοριστικών μέτρων, σε επίπεδο δήμων ή νομού ή ακόμα και σε απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένα αεροδρόμια ή συγκεκριμένους προορισμούς που δίνουν αρκετά κρούσματα του ιού – όπως έγινε με την Ντόχα του Κατάρ.

Αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον των επιστημόνων εστιάζεται στο δήμο Μύκης (ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης), όπου σε διάφορα χωριά εντοπίζονται σποραδικά κρούσματα κορονοϊού, στη Θήβα, όπου 12 εργαζόμενοι του νοσοκομείου, γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, μπήκαν σε προληπτική καραντίνα και στη Φθιώτιδα, καθώς νεαρός φέρεται να είναι ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στην περιοχή της Αταλάντης.

Μήνυμα Χαρδαλιά μετά τα 97 νέα κρούσματα

«Όποιος νομίζει ότι έχουμε απαλλαγεί από τον κορονοϊό κάνει λάθος», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και αφού ξεκαθάρισε ότι τα κρούσματα δεν θα εξαφανιστούν απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση και να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα.

«Το ζήτημα λοιπόν είναι να παραμείνουμε σε επιφυλακή, να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το ζήτημα της εξέλιξης του ιού είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο σε σχέση με τον καθένα μας ξεχωριστά», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και σημείωσε: «Είναι σε ύφεση ο ιός, αλλά δεν σημαίνει ότι ο ιός έχει φύγει».

Keywords
Τυχαία Θέματα