Κορονοϊός: Συγκλονίζει το εξώφυλλο του New Yorker – Αφιερωμένο στις οικογένειες των γιατρών

Τα λόγια περιττεύουν μπροστά στο συγκλονιστικό εξώφυλλο του New Yorker που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο αυτή την εβδομάδα στην υγειονομική κρίση που βιώνουν οι ΗΠΑ λόγω του κορονοϊού.

Οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ έφτασαν τους 3.393 σήμερα, Τρίτη ξεπερνώντας το σύνολο των νεκρών που έχει καταγραφεί στην Κίνα, με τη χώρα να κατατάσσεται πλέον τρίτη σε θύματα παγκοσμίως, πίσω από την Ιταλία και την Ισπανία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.

Το

σκίτσο του κομίστα Chris Ware, ο οποίος συνεργάζεται με το περιοδικό εδώ και 20 χρόνια, απεικονίζει μια γιατρό που μέσα στον πανικό του νοσοκομείου, που είναι γεμάτο ασθενείς, κάνει βιντεοκλήση στο σπίτι της για να δει τα παιδιά της πριν κοιμηθούν, δείχνοντας έτσι με μοναδικό τρόπο πόσα θυσιάζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ο Chris Ware κάνει σκίτσα που εστιάζουν στις κοινωνικές διακρίσεις, την κοινωνική απομόνωση, την κατάθλιψη και τη συναισθηματική κακοποίηση.

View this post on Instagram

This week's cover, “Bedtime,” by Chris Ware. #NewYorkerCovers

A post shared by The New Yorker (@newyorkermag) on Mar 30, 2020 at 7:15am PDT

Ο ίδιος εξηγεί στο editorial τον λόγο που έφτιαξε το συγκεκριμένο σκίτσο:

«Πολλές φορές ζητώ από τη 15χρονη κόρη μου να μου πει το θέμα του επόμενου σκίτσου ή καρτούν μου, όχι μόνο γιατί αυτό με “βγάζει” από το γραφείο που δουλεύω, αλλά επειδή όπως τα περισσότερα παιδιά της γενιάς της, παρατηρεί όσα συμβαίνουν στον πλανήτη. Έτσι, σκιτσάροντας για το τεύχος που αφορά τη Δημόσια Υγεία, απευθύνθηκα σε εκείνη.

“Να είσαι σίγουρος ότι αυτό που θα κάνεις θα αφορά τις οικογένειες και τα παιδιά των ίδιων των γιατρών’, μου είπε.

Οι γονείς μιας φίλης της, είναι και οι δύο γιατροί. Η φίλη της κόρης μου ανέφερε πως η μητέρα της δεν πηγαίνει πια στη δουλειά, περιμένοντας τα αποτελέσματα του τεστ για τον covid-19.

Η τελευταία πραγματική δουλειά που έκανα, ήταν παράδοση αίματος στα νοσοκομεία, στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Εκεί μιλούσα με τους ανθρώπους που δουλεύουν στον κλάδο της υγείας, λέγαμε για τις ταινίες που είδαν πρόσφατα, για τις οικογένειές τους. Έτσι, γυρνούσα σπίτι, και από τη μια αισθανόμουν ντροπή για τη “λεπτή” μικρή φιλοδοξία μου να γίνω καλλιτέχνης, αλλά ευγνώμων που τουλάχιστον θα μπορούσα να πάω πίσω και να κοιμηθώ.

Την ώρα που μερικοί από εμάς ανησυχούμε για το τι έχει να μας δείξει το Netflix, ένας μεγάλος αριθμός άρθρων, εκθέσεων και συνεντεύξεων με τους γιατρούς, μας δείχνουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν αυτοί οι άνθρωποι τις επόμενες εβδομάδες. Τα νοσοκομεία είναι σχεδόν δεδομένο πως θα γεμίσουν με ασθενείς. Αλληλέγγυοι συμπολίτες μας ράβουν στα σπίτια τους μάσκες για να “καλύψουν” την έλλειψη υλικών. Οι ίδιοι οι γιατροί απομονώνονται στα σπίτια τους για να μη μολύνουν τις οικογένειές τους. Όλα αυτά μοιάζουν με λεπτομέρειες σε ένα σενάριο σκοτεινής ταινίας. Σε τι είδους εφιάλτη θα ξυπνήσουμε;».

Με πληροφορίες από News247

Πηγή: Κορονοϊός: Συγκλονίζει το εξώφυλλο του New Yorker – Αφιερωμένο στις οικογένειες των γιατρών - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα