«Κρεμάει τα παπούτσια του» ο αρχηγός της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι (video)

Τίτλοι τέλους για τον 35χρονο αρχηγό της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι, ο οποίος ανακοίνωσε πως η φετινή σεζόν θα είναι τελικά η τελευταία στη σπουδαία διαδρομή του στα ιταλικά και ευρωπαϊκά γήπεδα. Να σημειωθεί ότι ο Ντε Ρόσι δεν έχει φορέσει άλλη φανέλα στην καριέρα του.

Από την πλευρά της, η Ρόμα επιβεβαίωσε χθες (13/5) πως ο «καπιτάνο» θα αποχωρήσει από την ομάδα μετά από 18 χρόνια. Ο ιταλικός σύλλογος έκανε γνωστό ότι το παιχνίδι με την Πάρμα σε δύο εβδομάδες θα είναι το τελευταίο του Ντε Ρόσι με τη φανέλα της ομάδας. Το 2000, σε ηλικία 17 ετών, πήγε στις ακαδημίες της Ρόμα και έναν χρόνο

μετά υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του.

Από το 2004 είναι βασικός και αναντικατάστατος, έχει 615 συμμετοχές και 63 γκολ, ενώ μετά την αποχώρηση του Φραντσέσκο Τότι από την ενεργό δράση πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Με τη Ρόμα έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας, το 2007 και το 2008 και το Σούπερ Καπ Ιταλίας το 2007. Έχει ανακηρυχθεί καλύτερος νεαρός ποδοσφαιριστής στο ιταλικό πρωτάθλημα το 2006 και ο καλύτερος ιταλός ποδοσφαιριστής της χρονιάς το 2009.

«Θα πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε την ιδέα της αποχώρησης μου, γιατί δεν υπάρχει πολύς καιρός. Στη Ρόμα μπορούν να συνεχίσουν και χωρίς εμένα, όπως έκαναν στο παρελθόν με τους Ντι Μπαρτολομέι, Κόντι, Τζιανίνι και Τότι. Του Φραντσέσκο ήταν ίσως η πιο οδυνηρή αποχώρηση για τους φιλάθλους», τόνισε σχετικά ο διεθνής αμυντικός μέσος, παγκόσμιος πρωταθλητής με τη «Σκουάντρα Ατζούρα» το 2006.

Daniele De Rossi, Romanista.

Keywords
Τυχαία Θέματα