Κύπελλο Ελλάδας: Μαίνεται ο «πόλεμος» Ολυμπιακού – ΕΠΟ

Με νέο εξώδικο που απέστειλε ο Ολυμπιακός την Τετάρτη (29/07) προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) ζητούν τον ορισμό του τελικού με την ΑΕΚ έως τις 30 Ιουλίου, διαφορετικά απειλούν πως θα προσφύγουν στα δικαστήρια. Στα αγωνιστικά, πανέτοιμοι για τη ρεβάνς με τη Γουλβς οι «ερυθρόλευκοι», 3-0 σε φιλικό την Ομόνοια…

Μεταξύ άλλων,  στο εξώδικο που έστειλαν οι «ερυθρόλευκοι» αναφέρουν πως η απόφαση της ΕΠΟ

να ορίσει τον τελικό για τις 30 Αυγούστου «αλλοιώνει την ακεραιότητα τόσο της διοργάνωσης όσο και της αναμέτρησης», αφού μεταθέτει τον αγώνα ουσιαστικά για την επόμενη σεζόν.

Αναφορικά στο εξώδικο του Ολυμπιακού υπάρχει και στις οδηγίες που έδωσαν η FIFA και η UEFA μέσω του Χέρμπερτ Χούμπελ που όπως έγραψε και στην επιστολή του «ο ορισμός του τελικού μετά τις 03/08 δεν είναι επιτρεπτός με βάση τους κανονισμούς». Οδηγίες που αγνόησε η ΕΠΟ αφού όρισε τον τελικό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό για τις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το παιχνίδι είχε αναβληθεί από την ΕΠΟ. Βλέπετε, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ αποφάσισε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (20/07) την οριστική αναβολή του αγώνα, μετά τη σχετική εισήγηση από την Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Έτσι, η Εκτελεστική Επιτροπή έπρεπε να αποφασίσει, πότε και που θα διεξαχθεί ο τελικός, μετά το «όχι» της ΕΛΑΣ για τη διεξαγωγή του αγώνα στο γήπεδο της Ριζούπολης, ή σε άλλο γήπεδο της Αττικής. Επικρατέστερη ημερομηνία ήταν εξ’ αρχής η 30ή Αυγούστου – η εισήγηση έκανε λόγο για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου – όπως και έγινε.

Πανέτοιμος για τη ρεβάνς με την Γουλβς ο Ολυμπιακός, 3-0 σε φιλικό την Ομόνοια

Έτοιμος ενόψει της ρεβάνς των «16» του Europa League με την Γουλβς (6/08) έδειξε ότι είναι ο Ολυμπιακός. Στην πρόβα τζενεράλε πριν από το ματς με τους «λύκους» οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν με 3-0 της Ομόνοιας, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών την Τετάρτη (29/07) στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα χρησιμοποίησε το σχήμα που σκοπεύει να παρατάξει στο «Μολινό», με τους Σα, Γκασπάρ και Τσιμίκα στα δύο άκρα της άμυνας (ο Ελαμπντελαουί είχε μυϊκές ενοχλήσεις τις τελευταίες μέρες κι έκανε ατομικό πρόγραμμα), στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Μπα και Σισέ (ο Σεμέδο είναι τιμωρημένος), στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, στο δεξί άκρο ο Βαλμπουενά, στο αριστερό ο Μασούρας και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ-Αραμπί.

Ο Καμαρά άνοιξε το σκορ στο 42΄, ενώ στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Βαλμπουενά με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο, η είσοδος του Ραντζέλοβιτς έδωσε ακόμη μεγαλύτερη επιθετικότητα στους «ερυθρόλευκους» που σημείωσαν και τρίτο τέρμα με τον Σέρβο εξτρέμ στο 54′.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Σα (78′ Αλέν), Γκασπάρ (64′ Τοροσίδης), Μπα, Σισέ (64′ Παπαδόπουλος), Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης (64′ Καφού), Γκιλιέρμε, Μασούρας (46′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (59′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (64′ Λοβέρα).

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα