Κύπρος: Χειροπέδες σε δυο Ελληνοκύπριες από τις κατοχικές «αρχές» στη Μόρφου

Πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 50 και 20 ετών, που θέλησαν να φωτογραφίσουν το σπίτι όπου διέμεναν πριν από την τουρκική εισβολήΗ «αστυνομία» των κατεχομένων προχώρησε στη σύλληψή τους με την αιτιολογία ότι φωτογράφιζαν στρατιωτική ζώνηΣτο συγκεκριμένο σπίτι διαμένει παράνομα υψηλόβαθμο στέλεχος του κατοχικού στρατούΕνημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου και προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα για την απελευθέρωση των
δύο γυναικών

Στη σύλληψη μάνας και κόρης προχώρησαν οι κατοχικές αρχές, στην περιοχή Μόρφου στην Κύπρο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 50 και 20 ετών, που θέλησαν να φωτογραφίσουν το σπίτι όπου διέμεναν πριν από την τουρκική εισβολή. Οι δυο τους φέρεται να είχαν πάει στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αυτό το γεγονός έρχεται, μετά το περιστατικό με τον 16χρονο, που κατέβασε τουρκική σημαία, έχοντας αφαιρέσει και τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς σε δημοτικό σχολείο στη κατεχόμενη Λύση, όταν βρέθηκε εκεί, στο πλαίσιο λειτουργίας ναού. Οι Αρχές αναζητούν τον νεαρό, ενώ «δικαστήριο» εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Κύπρο, οι δύο γυναίκες έγιναν αντιληπτές από μέλη της λεγόμενης αστυνομίας των κατεχομένων, που προχώρησαν στη σύλληψή τους με την αιτιολογία ότι φωτογράφιζαν στρατιωτική ζώνη.

Όπως αναφέρει το «sigmalive», οι δύο γυναίκες φωτογράφιζαν το σπίτι τους, στο οποίο διαμένει πλέον, παράνομα υψηλόβαθμο στέλεχος του κατοχικού στρατού.

Μάνα και κόρη, μεταφέρθηκαν στις λεγόμενες «φυλακές» των κατεχομένων και όπως αφήνουν να διαρρεύσει οι κατοχικές «αρχές», πρόθεσή τους είναι να οδηγηθούν Δευτέρα (16/09) ενώπιον ψευδοδικαστηρίου (σ.σ «στρατοδικείου»). Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Τ/κ Επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα Χακί Ονέν, η μία γυναίκα εισήλθε στον κήπο του σπιτιού.

Σύμφωνα με τον κ. Ονέν, ο σύζυγος της συλληφθείσας ζήτησε να τις επισκεφτεί, αίτημα στο οποίο δεν υπήρξε κάποια ένσταση από την πλευρά των κατοχικών αρχών, χωρίς να έχει ωστόσο, ο κ. Ονέν πληροφόρηση αν τελικά αυτό συνέβη.

Ενήμερο από την πρώτη στιγμή είναι το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου και προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα για την απελευθέρωση των δύο γυναικών, μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Πηγή: sigmalive.com, ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα